Monday, January 28, 2013

Ketat

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


eh..ni klon dia..nampak sama tapi bukan dia..hehe




Soal Jawab Bersama Ustaz Azhar Idrus:


Soalan : Apa hukum orang LELAKI pakai seluar ketat?


Jawapan Ustaz Azhar Idrus : 

Jika ketat sangat hingga nampak bentuk peha dan punggung hukumnya MAKRUH, tapi jika nampak jelas bentuk ANGRY BIRD maka hukumnya HARAM.


Tapi jika perempuan, nampak bentuk badan sahaja dah haram. Memakai baju lengan pendek walaupun lengan pakai INNER ketat, pun haram. Pakaian perempuan tidak boleh menampakkan bentuk badan dan warna kulit. Kenapa begitu? Sebab bentuk tubuh badan perempuan ni special. Ada daya tarikan.






Bentuk badan lelaki ni ibarat kancil, manakala bentuk badan perempuan ibarat Lamborghini Diablo. Kalau letak bersebelahan, orang giler je yang pegi tengok kancil dulu. :)


perghhhh..serius osem kereta tu kan..


Take Care..♥..

15 comments:

izan mama mia said...

tq mengingati....

Haryati Faizal said...

betul tu, tq ye bui...share

Mia Kassim said...

muhasabah diri terus.....
Note : kelakar bab Angry Birds tu siap kaler merah lagi

cci said...

hahaha.. banyak artis dan masyarakat pakai camtu.. haishh...

AmirFX said...

Lamborghini Diablo nak baru tok kacak gik.. Perghhhh..

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi betul jawapan ustaz Azhar tue...ringkas tapi kita faham...

Shida Radzuan said...

sama tp xserupa hehee ^_^

Aju Mohit said...

laqak pulak smpi nmpk angry bird tu, tq for sharing buii

NoEn said...

jawapan yg ringkas dan senang nk paham

sHi Ma said...

Muhasabah diri... Cuba perbaiki mana yang patut sebelum terlambat... InsyaALLAH...

Amanda Suria said...

dah lama meninggalkan yg ketat2, tgh belajar pakai yg longgar2 dan sopan..

Mrs Velentine said...

tapi makin ramai yg pakai ketat2

Cinta Misteri said...

ada jugak lelaki yg mcm lori balak, parking sebelah poshe warna merah

Fieda Rafli said...

uai the best..mmg tak suka tgk lelaki pakai seluor ketat..

Nieyxzha Hassan said...

Hehe..kalau dengar ceramah uai..memang tak bosan :)