Thursday, January 24, 2013

Al-Fatihah Buat Arwah Yasmin Hunswick

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


SALAM MAULIDUR RASUL SEMUA


bui pinjam dari blog arwah..
bui letak watermark sebab bui dah edit gambar ni


kalau diikutkan hari ni bui nak publishkan entry lain,tapi tak jadi sebab semalam balik jer kerja bui terus blogwalking kat blog member2..dalam syok2 bw tu terjumpa ENTRY INI (kat sini ada cerita yang detail pasal arwah) tentang seorang remaja perempuan cantik yang telah meninggal akibat kemalangan jalan raya


kisah ni ekceli berlaku tahun lepas tapi sumpah bui memang tak tahu menahu langsung pasal ni sehinggalah bui baca entry kat blog kat atas tu..sadiskan..huhu


apa yang menariknya tentang remaja ni,dia seolah2 tahu bahawa ajalnya akan tiba..ini terbukti apabila arwah telah meng'upload' gambar buku Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur di Instagram sebelum kejadian dan jugak arwah pernah bercerita mengenai mimpi arwah di blog..MIMPI NGERI..serius meremang bulu roma bui baca..


bila membaca kisah arwah,hati bui jadi sangat terusik..perasaan insaf terus menyelubungi diri ini..betapa janji Allah tentang kematian itu sesuatu yang pasti..takutnya bui..terlalu banyak dosa2 yang telah bui lakukan tanpa menyedari bahawa ajal akan datang tanpa mengira usia dan masa..ya Allah,ampuni semua dosa2 ku..sobs..sobs..


buat pengetahuan semua arwah adalah seorang blogger seperti kita jugak..setelah kematiannya,sekarang blog arwah masih aktif cuma dengan penulis yang berbeza..penulis itu tak lain adalah ibu arwah sendiri..bayangkan kita yang tidak mempunyai talian darah dah terasa sedih,apatah lagi ibu yang telah mengandungkan arwah dari rahimnya sendiri..huhu



3820 itu adalah diri ini


bui tertarik sangat dengan kisah arwah dan dengan itu bui telah follow blog arwah YASMIN HUNSWICK..ada pengajaran yang boleh kita ambil iktibar dari blog arwah..al-fatihah,semoga rohnya tenang di sana..kalau korang berminat jugak nak tahu kisah arwah,klik jer link yang bui bagi..sama2 kita ambil iktibar..

BLOG ARWAH YASMIN HUNSWICK

jika ada kesilapan tutur kata,maafkanlah bui ok


Take Care..♥..

20 comments:

Nurul Faiz said...

sy pon baru jugak tahu pasal arwah ni.
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. Aminn.

Budak Kampung said...

kak..ore pon penoh baca pasai yasmin dy eksiden time kt langkawi 2..

Dkna Abza said...

al fatihah

Mimi Azirah said...

sy dah lama tahu kak...memg sedih bile bace blog arwah

HeNRieTTa JoSe said...

Alfatihah...jap rietta nk p terjah blog sna...

Sally Yatiey said...

Al-Fatihah..
Lamak dh sik baca blog arwah Yasmin :)

Shida Radzuan said...

salam takziah buat keluarga arwah..

Shida Radzuan said...

salam maulidur rasul kak bui

Amanda Suria said...

Alfatihah....

Che Rosliza Che Mat said...

pernah jugak singgah blognya...

ALS said...

Al Fatihah untuk Allahyarhamah..

diana said...

al-fatihah..

ct kektus said...

ada dengar cerita ni. dari blogger jugak. huhuuu

GaRy™ said...

dulu gary ada sorg member, sebelum dia meninggal, dia kata, "wei, aku rasa aku jumpa ajal aku kat jalan raya la.."

mlm tu dia meninggal, eksiden .. innalillah.. :(

Mrs Velentine said...

saya tahun lepas lagi tahu [asal arwah...Al-fatihah buat arwah

Haryati Faizal said...

penah baca gak blog dia pas kematian arwah aritu.

Mimie Najib said...

al fatihah buat adk yasmin.. ni blog ke-3 sy baca entry post psal beliau.. sesungguhnya beliau pergi meninggalkan hasil penulisan untuk kita berkongsi bersama..

Nur farahiza said...

fara pun bace jugak blog beliau ,

izzah said...

al fatihah buat arwah...baru baca kisah arwah....xtau plk sebelum ni...thanks k bui sbb share...

Cinta Misteri said...

al-fatehah utk beliau. klau tk silap arwah yg kemalangan dgn 2 lagi rakannya kan. ntah erkkk... byk yg mengata disebabkn kesilapan arwah yg 1 itu sdgkn arwah selama itu adalah anak yg baik.

semoga family arwah tabah