Wednesday, January 9, 2013

Top 5 Finalis ABPBH 2012

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿




hari ini tetiba datang rajin nak update pasal ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2012 (ABPBH 2012)..sebelum ni x pernah2 ambik tau secara detail..selalu bila anugerah tu berlangsung barulah sibuk tengok depan tv..tapi kali ni terlebih rajin sikit maka bui update top 5 finalis untuk setiap kategori yang dipertandingkan




ehem..ehem..tahniah buat AARON AZIZ sebab tercalon untuk 7 kategori..adakah AA akan membawa pulang sekali lagi gelaran ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR?sama2 kita nantikan 7 APRIL 2013 nanti


yang nak vote,silalah rajin2 membeli suratkhabar BERITA HARIAN dan votelah artis kesayangan anda..bui pun nak beli lah,nak vote abang eron ajis..awwww..hehehe


so,lets cekidaut 5 finalis untuk setiap kategori yang dipertandingkan


ARTIS BARU LELAKI POPULAR

1. AIMAN HAKIM RIDZA
2. IZZUE ISLAM
3. JIMMY PALIKAT
4. SHAH ISKANDAR
5. TAIYUDIN BAKAR

dalam 5 calon ni,bui hanya kenal 
AIMAN HAKIM RIDZA dan JIMMY PALIKAT jer..
yang lain tu sapa eh?pelakon atau penyanyi?


ARTIS BARU WANITA POPULAR

1. AINAN TASNEEM
2. EMMA MAEMBONG
3. HANEZ SURAYA
4. NAD ZAINAL
5. WAWA ZAINAL

dalam kategori ni yang lain semua bui kenal 
kecuali HANEZ SURAYA..


ARTIS DUO / BERKUMPULAN POPULAR

1. BLACK & MALIQUE
2. HAFIZ & ADIRA
3. JIMMY PALIKAT & ONE NATION EMCEES
4. MOJO
5. SLEEQ & NAJWA

haaaa,semua ni bui kenal..hehe..
hebat2 semuanya tapi bui teka BLACK & MALIQUE 
akan menang..hahaha,ada lagi tekaan bui kan..
harap2 kali ni jadi kenyataan lah..^__^


PENYANYI LELAKI POPULAR

1. AIZAT
2. BLACK
3. FAIZAL TAHIR
4. HAFIZ
5. HAZAMA

kategori ini confemlah HAFIZ dapat..confemmmmmmm..hihihi


PENYANYI WANITA POPULAR

1. JACLYN VICTOR
2. NAJWA LATIF
3. SHILA AMZAH
4. STACY
5. YUNA

yang ni pun confemmmmmm la YUNA menang..hehehe


PELAKON TV LELAKI POPULAR

1. AARON AZIZ
2. ADI PUTRA
3. BETO KUSYAIRY
4. FAHRIN AHMAD
5. JOHAN AS'ARI

yang ni for sure 200% AARON AZIZ @ eron ajis yang akan dapat


PELAKON TV WANITA POPULAR

1. FASHA SANDHA
2. IZARA AISHAH
3. NABILA HUDA
4. NEELOFA
5. SITI SALEHA

eh,eh kenapa Nadiya Nissa takder yer..?
kalau dia tercalon,confem bui pilih dia..
tapi oleh kerana dia x tercalon so,bui pilih NEELOFA jer lah..
(macam x ikhlas jer kan..hahaha)


PELAKON FILEM LELAKI POPULAR

1. AARON AZIZ
2. ADI PUTRA
3. BRONT PALARAE
4. SHAHEIZY SAM
5. ZIZAN RAZAK

pencalonan ke-2 AARON AZIZ,
rasanya dia jugak yang akan menang kategori ini


PELAKON FILEM WANITA POPULAR

1. LISA SURIHANI
2. MAYA KARIN
3. NEELOFA
4. NORA DANISH
5. YANA SAMSUDIN

bui rasa LISA SURIHANI akan dapat trofi untuk kategori ini


ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR

1. ANGAH
2. JEPP
3. JOHAN
4. NABIL
5. ZIZAN RAZAK

vote for ZIZAN RAZAK...


ARTIS KOMEDI WANITA POPULAR

1. ALIZA ABDULLAH @ ENOT
2. DIDIE ALIAS
3. JIHAN RAJA LAWAK
4. NOORKHIRIAH
5. SHARIFAH SHAHIRA

my vote > DIDIE ALIAS


PENGACARA TV LELAKI POPULAR

1. AC MIZAL
2. AWAL ASHAARI
3. AZNIL NAWAWI
4. FAIZAL ISMAIL
5. ZIZAN RAZAK

my vote > AC MIZAL kot..


PENGACARA TV WANITA POPULAR

1. ADIBAH NOOR
2. DIDIE ALIAS
3. FARA FAUZANA
4. NEELOFA
5. SHARIFAH SHAHIRA

yang ni pastinya FARA FAUZANA akan dapat..


PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR

1. AG
2. FAIZAL ISMAIL
3. HALIM OTHMAN
4. JOHAN
5. NABIL

abang botak FAIZAL ISMAIL akan menang..


PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR

1. ABBY FANA
2. DJ LIN
3. FARA FAUZANA
4. LINDA ONN
5. RAJA AZURA

confem FARA FAUZANA menang...berani jamin..kekeke


dan ini pulak untuk 5 FINALIS KATEGORI ONLINE ABPBH 2012


WATAK JAHAT DALAM FILEM ATAU DRAMA POPULAR

1. AARON AZIZ
2. ADI PUTRA
3. BRONT PALARAE
4. SOFI JIKAN
5. ZIZAN RAZAK


GANDINGAN DI LAYAR SERASI

1. AARON AZIZ & NADIYA NISSA
2. ADI PUTRA & NORA DANISH
3. AIMAN HAKIM RIDZA & IZARA AISHAH
4. JOHAN & ZIZAN RAZAK
5. SHAHEIZY SAM & YANA SAMSUDIN


WATAK ANIMASI TEMPATAN POPULAR ABPBH

1. ANAK-ANAK SIDEK
2. BOBOIBOY
3. KACANG
4. UPIN & IPIN
5. USOP SONTORIAN


ARTIS BERPENGARUH DI LAMAN MEDIA SOSIAL

1. AARON AZIZ
2. SHILA AMZAH
3. STACY
4. YANA SAMSUDIN
5. ZIZAN RAZAK


ARTIS LELAKI STYLO

1. AARON AZIZ
2. ADI PUTRA
3. AWAL ASHAARI
4. SHAHEIZY SAM
5. ZIZAN RAZAK

ARTIS WANITA STYLO

1. LISA SURIHANI
2. MELISSA FRANCIS
3. NORA DANISH
4. STACY
5. YANA SAMSUDIN

ARTIS ASIA PALING POPULAR

1. AARON AZIZ
2. BIG BANG
3. SHILA AMZAH
4. SUPER JUNIOR
5. ZIZAN RAZAK


fuhhh..panjangnya..yang tulisan merah tu pilihan bui..
korang pulak macam mana?

NOTA BUI :
agak2nya kalau Aaron Aziz banyak menang Zed Zaidi bising tak?oopsss..^__^

Take Care..♥..

18 comments:

Mrs Velentine said...

nda lagi ni kan..

Kakcik Nur said...

Mak aih... Dah macam tak de calon yang lebih layak dari AA tu, kan?

AmirFX said...

Lagu Yuna tok nak?

Ena's Palace said...

sy minat AA, faizal, fafau dan zizan...harap mereka menang..

Dikbi Kamaruddin said...

rajinnya akk taip semua kategori...haha, kompem si zed tu bising lagi..

miss zerocinta said...

kak bui

piqa un harap black menang untuk DUO tuhh

minat cgt

maszmadi said...

hurm x pernah ambik tau pon pencalonan2 nieh, tunggu keputusan jerk nanti... hehe tapi artis paling popular tu AA kut kan..

Ratu Hatiku said...

Mstlah AA lagi yg menang.. hihi

are_lin@yu said...

lbh kurang ayu vote ja akak vote..hihi

Aju Mohit said...

wahhh hero malaya ;)

Haryati Faizal said...

kita tunggu keputusan 7hb ni...

Bui Junaidi said...

@AmirFX BUKAN,LAGU LENKA TOK MIR..CAK NK..^__^

kak nora said...

nampaknyer Bui minat kat Aaron yer...same la kite..hehe..nak jugak

Nafisya Ismail said...

kak bui.. kenape pilih nilopa? Nabila Huda lg ok kot?

artis plg popular sy vote for zizan.. hehe

blog sy da tutup tau.. just dtg singgah sini :)

Cinta Misteri said...

Arghhhhh migrain. Apsal byk AA kaler merah. Byi ni, pilihlah warganegara Malaysia.

Sorry, jatidiri CiM sgt kuat & padu

Fieda Rafli said...

tak sbr nk tgk nanti..

Che Rosliza Che Mat said...

Cr minat Lisa,Nadiya,AA dan Zizan hihihi semoga dorang menang...

shidaR said...

agaknya siapalah bintang yg paling popular nnt :)