Friday, September 30, 2011

Wanita Memang Mudah Terpedaya

bui ada seorang kawan..hari tu kami pergi kursus sama2..sebelum kursus,kami dah janji nak duduk sebilik..bila hari kursus tiba kami check in sama2 then dapatlah duduk bilik yang sama..hehe..

macam biasa,kalau pergi travel mesti kita akan bawak keperluan dirikan..bui pun bawaklah apa2 yang patut semestinya tak lupa set penjagaan muka yang bui dah pakai lebih setahun..ni pertama kali bui bertahan lama dengan satu produk..nak tahu produk apa..

pinjam gugel
sebab apa bui tergoda nak beli produk ni..gara2 nak cantik macam dia ni lah..

duta Safi Rania Gold..fuhhh..cantik amat..
hahaha..ada hati bui ni kan..muka kalau dah tak cantik pakai apa pun memang takkan cantik pun..betul tak..?sebab tu bui cakap wanita ni mudah terpedaya..tengok iklan produk kecantikan kat tv..mesti nak cuba..manalah tau boleh jadi cantik macam model2 tu..

tapi syukurlah walau tak cantik mana pun..bersyukurlah bui masih punya wajah dan kulit yang bebas daripada sebarang masalah..kawan2 selalu puji kulit wajah bui ni tau..(fakta bukan auta okeh..)..tiba2 rasa malu pulak bila terpuji diri sendiri..hahaha..

cerita pasal kawan bui ni tadi..bila dia tengok set penjagaan wajah safi tu..terus dia tanya macam2 dekat bui..contoh soalan..'dah lama ker pakai produk ni bui..?'..bui jawablah dengan jujur dan ikhlas..

nak tahu apa jadi..habis jer kursus..kawan bui ni bagi sms dekat bui..dia cakap dia cemburu tengok kulit wajah bui..jadi dia terus beli set penjagaan wajah safi tu jugak..kan bui dah cakap,wanita ni mudah terpedaya..macam bui jugak..terpedaya nak jadi macam dia yang dekat atas tu lah..huhu..

kawan bui ni memang kulit dia ada masalah sikit..harap2 lepas pakai produk safi ni..kulit muka dia akan jadi selicin dan semulus kulit muka bui..haha..sila jangan muntah disini..*_*

pssttt : jangan lupa join segmen bui yer..malam ni dah nak tutup..*_*..

12 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

mmg betul mudah terpedaya..tapi macam fiza..kene gune sample atau beli yang miniature punye dulu..sebab kulit sensitip..huhu..untunglah kak bui ade kulit bebas masalah..so takde masalah >.<

rara pinkmafia said...

heheheheh betul tu.mmg mudah sgt terpikat.rara tgk org pakai tia amelia,now rara pon pakai,but mmg elok.

::NureeN:: said...

hehehe... masa rozita che wan ni tgh shoot utk wat iklan safi rania ni kakak sulung nureen pon turut serta tp rasanya dia x terpilih kot, x der rezqi.. cuma dia akan msk mjlh wanita bln lepas kot pasal cara2 make up..

* akak pasal link withn tue, nureen tgk tutorial akak tue la yg nureen bleh tanya, mmg b4 ni pon sebijik nureen wat g2.. tetap kuaq 3 n3 ja.. huhuu

Sufia Mahzan said...

Baru td kakak di sekolah, muka dia bengkak dan merah-merah sbb pakai produk ni. Baru tukar katanya. Maybe tak serasi dgn kulit dia kot.. kesian saya tgk.

Tapi awat gmbr duta tu sekali pandang sedikit menakutkan ye? Huhu..

Qaseh Qistina said...

ok x safi ni...? rasa macam nk tukar produk ..opss...dah terpedaya..sigh =_='

act, mmg nk tukar pon..tgh mencari2 produk yg sesuai...

::NureeN:: said...

hehhe ;)
dah akak.. nureen mmg buang dlu yg link yg lama try smpi 5 6 kali still sama ja.. nanti blk umah nureen try lagi sbb kat opis ni mmg x leh wat sbb kena block hehehe.. tq ye akak.. ;)

Bui Junaidi said...

sufia..ha,ah mayb tak sesuai lah tu..menakutkan..?mcm hantu ker..hahaha

qaseh..bui pakai mmg elok sangat..serasi dgn kulit..mula2 pakai muka rasa panas..tp lama2 ok..mayb dia nk sesuaikan diri ngan kulit kita ler tu..

nureen..try,jgn tak try..hehe

aanie said...

hahaha..memang pun bui...aanie pun selalu la usha SRG ni kat kedai..nak beli, tp x terbeli gak..nanti nak try gak la..kot2 blh cantik mcm RCW..

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

le kah guna untuk lelaki ini heheh..


upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...ini kali pertama ayob datang sini...waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini .

Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

http://cayob.blogspot.com/

nurul nadia nasir said...

setujuuu!wanita kan jenis rambang mata..nampak ape je mula lah nak rembat kann hihi p kak bui memang cantikk! :)

nur farahin binti sulaiman said...

perempuan mmg lagu tue akak.. suma nak cantik.. tp kalau muka cantik.. dalaman x cntik x oke juga.. kena seiring..=)

alif haris said...

hehe seb bek alif ni lelaki :D