Friday, February 8, 2013

Drama Korea I Miss You

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿




kali ni bui terpikat pulak dengan drama korea I Miss You ataupun Missing You..masa bui taip entry ni,bui baru jer tengok episod 1 secara online




tengok sinopsis dan trailer memang macam sangat best..komen2 mereka yang dah tengok drama ni rata2 cakap drama ni memang best..so bui pun x nak ketinggalan lah nak tengok drama ni jugak..lagipun pelakon perempuan utama drama ni bui minat


Yoon Eun Hye..cantikkan
suka tengok dia dalam Princess Hours & Lie To Me


buat masa ni bui tengok online dulu,tapi memang dalam plan nak carik dvd..lagi puas hati tengok kat tv..so,kalau korang berminat jugak nak tengok drama I Miss U ni secara online,korang terjah jer link yang bui bagi k..


tapi rasanya mereka yang guna berokband mungkin akan mengalami masalah nak tengok secara online..bui guna streamyx,laju jer..hikssss

SINOPSIS

15 year old Lee Soo-yeon (Kim So-hyun) is a victim of bullying at school, targeted because her father was a murderer. Through a series of fated events, she meets Han Jung-woo (Yeo Jin-goo), the son of a chaebol and gangster. Jung-woo protects Soo-yeon from the bullies and they soon fall in love. One day, a terrible incident happens and the two, Soo-yeon and Jung-woo, are kidnapped.

Kang Hyung-joon's mother, the mistress of Jung-woo's grandfather, and Jung-woo's father have been fighting over big sum of money. She finally succeeds in moving the money to a Swiss bank with the help of her nurse Jun Hye-mi. Wanting to leave Korea safely with Hyung-joon as soon as possible, Hye-mi orders Jung-woo to be kidnapped until they can flee. However, due to an unexpected accident during the time when Jung-woo and Soo-yeon are both kidnapped, they became separated and Soo-yeon is presumed to be dead. However, Hyung-joon has saved Soo-yeon's life and she flees the country with Hyung-joon and Hye-mi.

Fourteen years later, Jung-woo (now Park Yoo-chun) is now a homicide detective and has set his mind on finding Soo-yeon, believing that she is not dead. Soo-yeon (nowYoon Eun-hye) is now known as Zoe Lou, a rookie fashion designer who appears to have a bright personality, but still carries the emotional scars of her past inside her. Fate leads to the meeting of the two, but Zoe is unforgiving towards Jung-woo for abandoning her during the kidnapping. Meanwhile, Kang Hyung-joon (Yoo Seung-ho), rich with the money his mother took from Han family, returns to Korea for revenge. He appears warm and nice, but turns out to be a psychopathic murderer and uses the alias Harry Borrison to get his revenge on Jung-woo's father for murdering his mother. SUMBER




selamat menonton..^_^..kalau tak dapat tengok on9,beli dvd jer k


Take Care..♥..

29 comments:

Nurul Aini said...

Wah..tak sangka akak bui pun minat tengok kdrama. hehe..ada micky yoochun.. Eun Hye,,,cantik.. Cerita ni sedih kan kak, saya tengok sikit je sebab line internet tak mengizinkan saya nak tengok kdrama secara online.

p/s: Running Man Variety Show, akak tengok tak?

whitecappuccino said...

saya dh tengok drama ni kt tv9 3 episod..mmng best!

Sally Yatiey said...

mesti best cita tok nak. Heroin nya kacakkkkk ;D

eymasu said...

i miss you..saya suka tengok cerita drama korea nie..tapi cerita sedih sangat2..(^_^)

♛ Dea Arematt ♛ said...

mek dh ngga dah.. hehe.. ng best.. ep satu dah betangisan.. cta tok ng cdeh la..tp ujong2 ep ya agak slow la, tp best jwk..:)

Cik Nur said...

Macam seronk laa...

profmie said...

memg nk tgk cite ni tp msh xsmpt lg..lgpun skngni ngh nak abezkn tgk cite Faith & School 2013.hehe

deno said...

dah lama tak tengok citer korea sbb deno kurang minat.. tp ramai rakan2 deno yg minat.. takpe kan? setiap org ada minat masing2... btw, akak xmo sedih2 tau tengok citer korea... ^^

Aju Mohit said...

haaa dah kuar citer baru lak ye bui, hmmm memang peminat kipas mati cuter korea ni hehehe

xila dot said...

kite suka part yg lucu...ade tak? mcm my girl or samssoon tu huhu

Pen Biru said...

assalam.jom join segmen saya http://www.penbiru.com/2013/02/segmen-bagi-pi-wwwpenbirucom.html

cci said...

memang cantik.. ehehe.. ^_^

cam best je cter dia..

Isabel Diaz said...

Kacak na rambut urang mpuan ya eh. Selalunya mun mewk nangga cite korea. Rambut jark dipokus mewk.. Hihi..

Kesuma Angsana said...

amboi berkorea kita ye bui

Mimi Azirah said...

akak memg minat giler korea ke?

Haryati Faizal said...

lama tak layan drama korea ni...

Namee Roslan said...

wah wah..kak bui..layan korea jugak rupanya. saya dah lama tak layan. malehhh sebab ketagih ! dah la geram tengok kulit depa punya lah lawa !! haiyaa

Azhafizah Md Nor said...

mesti best ade Yoon Eun Hye ni..waaa..nak tgk gak..

MaMa Rey said...

comel2..cantik2..tampan2..pelakon2 korea ni..

sy tengok juga korea tapi jarang2 tengok

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada tyg kat tb9 kan..

Mrs Velentine said...

lama nda tengok korea punya drama

Che Rosliza Che Mat said...

cam menarik jer jalan cerita hihihi

Bui Junaidi said...

@Nurul Aini KDG2 LAYAN JUGAK..KALAU LAYAN MMG GELAK TAK HENGAT SBB LUCU SANGAT MEREKA TU KAN

Bui Junaidi said...

@Mimi Azirah HEHE..MINAT SAMPAI BERANGAN2 NK G KOREA

NoEn said...

DAH LAMA X TENGOK CITE KOREA

Nieyxzha Hassan said...

Dulu nieza layan citer korea..semenjak 2 3 menjak ni tak berapa sangat dah..kalau tengok..mesti lepas tu mulut nak cakap ikut style org korea cakap..hahaha...buang tebiat..kihkih

IntaNBerliaN said...

kak bui minat betoi cite korea ye

Noraziha said...

saya ni malas nak layan citer siri2 ni, kang terjebak nak tengok selalu..hehe.

Fieda Rafli said...

tak pernah tgk cite korea..