Thursday, December 6, 2012

Cerita Tentang Anugerah ACBE Dan UNGU

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

dalam umo2 gini,korang rasa pelik tak kalau bui cakap bui g tengok konsert..ahaksss..bukan apa terasa macam lucu-lucuan bila dah jadik mak budak ni tiba2 bercakap pasal konsert..


ok,takper..lucu pun luculah..lagipun masa bui pergi tu ada lagi penonton yang lebih veteran dari bui..hihihi


ok,lah terus ke berita utama..cehhh..


hari itu kan bui ada story mory pasal Anugerah Carta Borneo Era (ACBE) 2012..tak ingat..?tak tau..?takper,korang boleh imbas kembali dengan membaca ENTRY INI


tak nak baca..?fine..bui x marah,cuma angry jer..hahaha..eh,sudah2 lah merapu bui..ok,sambung story


Sabtu (1.12.2012) bui dapat 2 pas free taww untuk g ACBE 2012 ni..(maceh NUFFNANGdengar free terus gigih ajak adik bui Sheila pergi..nak ajak hubby tapi hubby g wedding ofismate dia pulak



gantengkan..^_^


lagipun ada UNGU datang buat persembahan,so memang teruja sakan lah nak pergi..almaklum bui nak tengok jugaklah Pasha UNGU yang hensem tu depan2 mata..hik2..gataiiii


ok,now..jom layan gambar..



pemandangan sebahagian bandaraya Kuching dari atas Civic Centre..



lokasi Anugerah ACBE..masa ni kosong lagi sebab majlis start 8.00 malam



pose bersama pass dan payung Avon..jangan tak tau,malam tu hujan taww,tapi kerana UNGU bui pasrah meredah hujan dengan jiwa kental..hahaha



see..basah kan



dari bangunan ni lah bui ambil gambar yang pertama dan kedua tadi



zoom in pass



orang ramai..hujan2 pun tetap setia menunggu



adik bui,Sheila dan perhatikan ada penonton veteran kan..kan..
dan ada hantuuuuuuuuu..hahaha



Sharifah Zarina yang ada vokal power..
tau tak lagu Memandang Awan..?ha,dia nilah empunya suara



dan persembahan yang ditunggu2..Pasha Ungu..sedih,sebab tak dapat tengok dekat2..tapi syukur jugaklah sebab dapat dengar suara dia secara live dan dapat tengok the body ketak2..hik2..gataiii again



argghhhh,payung2 tu memang kacau view jer...:(


ok,sekian dulu liputan untuk ACBE 2012 yang tak berapa nak gempak dan kalau nak tahu lebih lanjut siapa pemenang2 anugerah malam tu..KLIK SINI..kang bui membebel panjang2 korang bohsan pulak..


Take Care..♥..

24 comments:

CikZaniff said...

hensem jgk pasha 2 eh..hihi..
tersampuk gatai ngn kak biu plak..:p..hihi

Anum said...

bestnya sis

are_lin@yu said...

wahh rmainya artis..hehe

Dkna Abza said...

bestnya .. kalau tak hujan mesti lagi best kan..

Dikbi Kamaruddin said...

bestnyer kak bui dpt tiket pree...pasha mmg hensem

NM03 said...

syoknyer!

aTieYusof Family said...

Meriah nya...
rindu Bandaraya Kuching...
last ke sana tahun 2009...:)

Mimie said...

meriahnya kak

mselim3 said...

heheh....mesti ramai orang gi kan...konsert ungu tu....

ieda said...

puas dah hati bui kan ;)
pasha akk tgk dlm meletop , bolehlah tahan .. machoo ala2 aaron jugak ekeke ;)

yana aina said...

wahh .. yana tak berapa suka pergi tmpt rmai2 org. nnt pengsan .. hehehh

Amanda Suria said...

peminat ungu rupanya...x dpt tgok muka dgr suara pun jadi la Bui kan?

Fifi Nadhrah said...

kalau dengan adik ke memang best la g konsert ke me mane ke.. dgn en. suami lagi best.. tapikan.. kalau bawah anak kecil.. tak sanggup nak pergi..

Kniedaz said...

Mana hantuu???

Aju Mohit said...

wahh g concert gitu hihi, best kan dapat tgk diorg nyanyi live

Kesuma Angsana said...

wah meriahnyer bui

izzah said...

pengalaman best yek k bui...xpernah lg pergi konsert...huhu...

sHi Ma said...

Xpnh g tgk konsert.. Huhuhu..
Yelah payung mmg kacau view je..

Nur farahiza said...

kalau la tak hujan mesti lagi clear kan kak bui , adouai , bestnye

Mrs Velentine said...

wah2...hujan pun meriah bah kan

intanfirdaus247 said...

amboeh..bestnya kak bui..:)

Che Rosliza Che mat said...

hujan2 pun redah...ya..nak tgk pasha hihihi

shidaR said...

uihhh hujan2 pn jadi kak bui heheee :D

Azhafizah Md Nor said...

wah wah kak bui..seronok dia.hehe..untunglah dapat pergi kan.(: