Wednesday, December 5, 2012

Aduh..Macam Mana Ni..?

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

sesiapa boleh tolong bui tak?
cuba korang tengok gambar kat bawah ni..


gambar ni keluar bila bui bukak blog guna Google Chrome..korang pulak boleh buka tak..?sebelum ni x pernah berlaku..so bui memang tak tau macam mana nak buat..


nasib baik boleh guna Mozilla Firefox,kalau tidak memang mati kutu lah bui..sesiapa boleh bantu,tolong lah yer...


bui baru balik 'madubulan' sebab tu blog tak berupdate..bukak2 jer blog pagi ni terus keluar masalah seperti diatas..adoiiii,macam mana ni..?


UPDATE 2:50 PETANG
alhamdulillah,blog dah boleh bukak balik kat Google Chrome..tengkiu pada AISYAH,NURMUJAHIDAH dan AMANDA sebab dah bagi bantuan yang sangat2 bui perlukan...terima kasih banyak2..


Take Care..♥..

36 comments:

CikZaniff said...

eh kak smlm sy pon xleh bkk kt google chrome jgk..jd corrupt..
tp hari ni bleh pulak..:)

patot lma xnmpak kak bui..:)

Aishah Jahirah said...

kak bui...ada malware ahead la.xdan baca entry terus klik komen.kak bui remove link ke redmummy.com utk sementara ni...nti klau da oke,add la smla link tu..

Nurmujahidah Ismail said...

http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/aku-benci-bila-kau-buat-aku-cinta-kamu.html

gi kat edit html. ctrl + f taip redmummy la sebab tu punca malware. then delete gadget yang ada redmummy tu.. insya ALLAH ok lepas tu,, muja pun pernah alami,, takut giler!!!

Amanda Suria said...

Bui...akak kena pagi ni...bila appear tu..klik kat advance, dia akan keluar blog link yg ada malware, bukak blog kita kat Internet Explorer, then delete blog tadi..if still appear ikut langkah yg sama...delete jer link yg ada malware..ok?

Anum said...

banyak blog kena

Nieyxzha Hassan said...

Blog merahitujambu pon kena arini..die buang semua widget nuffnang,traffic feed sume..tak tau dari mane..dgr blog lyssa faizureen pon kena..tak berani nak bukak blog die takut kena -.-"

Dikbi Kamaruddin said...

erk...nape jadi gitu???

mama aryan said...

saya guna google..bole buka ni,tp saya x dapat nak tolong sbb saya pun tak pandai jugak

ieda said...

alamak sorry dik
akk x tahu sgt pasal nie huhuh

CikNana said...

ala..takut pula aku kak bui jadi mcm nie..knapa bah tu

Ratu Hatiku said...

Alamak x pandai la...masih baru bab2 nie...

Haryati Faizal said...

pasal pe ye....

are_lin@yu said...

byk yg kna ni..huhu

anitaare said...

untung ada ramai rakan blogger yg lain bole membantu kan..

aTieYusof Family said...

Tadi masa nak buka blog rakan blogger keluar mcm ni juga... sorry.. atie ni tak reti sgt..hehe:)

syiela said...

alamak risaunya ramai yg terkena ni huhuhu.. saya pulak jenis tak pandai huhuuhu.. nasib dah ok

Kniedaz said...

pernah kena juga dulu-dulu...huhu

محمد رازيق said...

banyak blog kena. tadi bukak, ada satu blog kena.

Nieyxzha Hassan said...

ok dah ni... kak bui buat camner?

MAZLIZA ABD RAZAK said...

tak pernah lagi jadi macam ni

Dikbi Kamaruddin said...

@Dikbi Kamaruddin baru baca email dari nuffnangX

http://dikbi.blogspot.com/2012/12/malware-issues-with-google-chrome-on.html

Misz Fazie said...

mcm mane boleh kena? mintak2 la jgn jadi lagi kan bui :)

AmirFX said...

Kmk ria pernah kenak juak.. Kmk mintak tolong ngn bomoh siam k ngilangnya... :D

Noraziha said...

mmg tak reti bab komputer ni.hehe

Aju Mohit said...

syukurlah dh ok kan bui

Cik Muda said...

sama lah macam sorang member ni. dia pun kene juga macam tu. tapi still lagi appear malware tu..

HeNRieTTa JoSe said...

rietta pown semalam xdapat buka blog nadia....hr nie blom try lagik...

Mimie said...

tak tahu pulak sy kak

Bui Junaidi said...

@Nieyxzha Hassan
KAK BUI BUANG LINK REDMUMMY THEN TRY BUKAK,TERUS DAPAT..NASIB BAIK..THANKS SANGAT PADA YG MEMBANTU..^_^

Bui Junaidi said...

@AmirFX
HAHAHA,TAUK ADA KTK YA MIR..BAH,REKOMEN NGAN KMK BOMOH SIAM YA...

Kesuma Angsana said...

PC KA pun baru je kena attack dgn virus2 ni.. seb baik dah ok

Mrs Velentine said...

menakutkan kalau jadi begini

Che Rosliza Che mat said...

cr pun jarang bukak ikut google...

shidaR said...

kak bui tu dia dah bg tau ade content dr redmummy.com itu lah tu pncanya...^_^

Azhafizah Md Nor said...

problem server kot kak..

NIA SI DRUMSTICK said...

ya allah..takut giler..nia kene td kak..nsb baik search kat google aka ade post ni..thanx...