Tuesday, June 5, 2012

Kalau Anak Bertanya Pasal Seks..

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


yuhuuu...apa khabar semua..harap2 korang sihat hendaknya k..bui pulak,alhamdulillah..sihat2 jer almaklum  lama bercuti..hihihi

hari ni takder entry pasal personal life yer,tapi ni ha..bui nak bagi sedikit panduan jawapan sekiranya anak2 kita bertanya pasal seks..budak2 sekarang kan dah semakin advance..soalan pun macam2 ada

macam anak bui hari tu si Firhan,boleh pulak dia tanya macam mana baby boleh ada dalam perut..jenuh jugak fikirkan jawapan logik yang boleh masuk di akal budak2...

oklah,jom layan..walaupun ada unsur2 lawak tapi terselit kelogikan nya disitu..



Jayman bertanya kepada bapanya....

Jayman: pak, betul ke make love tu best?

Bapak: haah, samalah best macam kamu korek hidung kamu!

Jayman: tapi betul ke org pompuan lagi rasa best?

Bapak: kalau kamu korek hidung, hidung kamu ke jari kamu yang rasa best?

Jayman: tapi kenapa org pompuan tak suka diperkosa?

Bapak: kalau kamu jalan2, tetiba ada org nak korek hidung kamu...kamu suka tak?

Jayman: betul ke tak boleh buat tu masa datang bulan? 

Bapak: kalau hidung kamu berdarah, kamu nak korek jugak ke?

Jayman: kenapa org lelaki tak suka buat tu pakai kondom?

Bapak: kamu suka tak korek hidung masa pakai sarung tangan?

Jayman: waaahhh... bapak ni pandailah!

Bapak: ^_^

19 comments:

eintan nurfuzie said...

HAHAH..TERBAIK LA...PENUH MAKNA MENDLAAM

ejulz said...

hahaha.. ssh nak explain.. haha

Yousof said...

Jayman: Kalau macam ni cukup umur je nanti Jayman nak bapak support majlis kahwin Jayman ye..

Bapak : .....

ayut said...

kanak2 skrg...tak tkejar dibuat yer..
bgus la bapak.hihihi :)

Anum said...

hehe..
macam2 kan

Masz Sidek said...

hehehehe... pernah kmk baca tok kak... ;p

are_lin@yu said...

hehe jwpan yg logik dear..;-)

Deqla manjew said...

hahaha... lawak la kak...tp mmg logik pun...

shida'R said...

hahhaaa..funny dan berilmu sis..tp untuk yg sah dan halal saja perilaku ini ^_^

IntaNBerliaN said...

hihii gelak sy baca entry ni :-)

syiela said...

kalau saya jenuh nak mencari jawapan.. mau terkebil2

HeNRieTTa JoSe said...

malu la plak untie rietta....camno nak jawap klu ada yang tanya...

Ardini Humaira said...

wahhh jawapan si ayah memang bagus :)

Aju Mohit said...

Hahahahahha gelak Aju baca entry bui ni, baguihlah bapak dia hihi

::NureeN:: said...

ssh gak nk jwp klau soklan tue dr anak2 yg masih kecil kan

kasihredha said...

oiihh jayman..bukan main open lagi dgn bapa ye..hihi

Che Rosliza Che mat said...

hahaha lawaklah...tapi memang lgik kalau di fikirkan...

anisalya said...

hahaha... tu kalau ditanya macam tu. utk budak umur 8 thn ke atas mungkin la kot blh kasi jawapan mcm tu.

Azhafizah[フィザ] said...

hehehe..macam macam ye..tapi kdg2 budak budak sukar memahami term term ni..asal jawab je sudahlah kan..