Thursday, June 7, 2012

Sekadar Ingatan Buat Semua

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

pagi ni tadi bui bukak fesbuk..ternampaklah kata-kata ni dekat wall member..sebab bui rasakan best so bui share dengan korang semua yer

kot2 kita boleh jadikan motivasi buat diri sendiri..

Apabila ada sahabat2 yang post ilmu akhirat,janganlah kamu berkata... 

"eleh..dia sendiri pun tak amalkan,ada hati nak tegur orang.."

atau

"eleh..dia dulu pun macam tu,nak tunjuk baik pulak sekarang.."

atau

"eleh..dia pun tak tutup aurat,tak solat..ada hati nak ubahkan orang.." 

JANGANLAH KITA TENGOK SIAPA YANG MENGHANTAR
TENGOKLAH APA YANG DIA HANTAR
DIA TAK AMALKAN,KITA AMALKAN
DIA TAK NAK JADI BAIK,KITALAH JADI BAIK
DIA TAK NAK BERUBAH,KITALAH BERUBAH 

Jangan sibuk menilai dosa orang lain,dosa kita sendiri pun tidak tertanggung
Istiqamah dan muhasabahlah diri kita bersama..^_^


21 comments:

IntaNBerliaN said...

betoi tu kak.. tgk ilmu apa yg dia post.. bkn tgk org nya...

:: Mrs.Eady :: said...

nice :)

eintan nurfuzie said...

betul tu..jgn pertikaikan org...tp pertikaikan diri sendri dulu...tul x kak bui?

Sally Yatiey said...

Betul2 ..

Masz Sidek said...

bena kata2 ya kak.... :)

HeNRieTTa JoSe said...

Thanks for the share....

syiela said...

betul2.. sokong sangat

** pssst comel kucing tu :)

Siti Asiah said...

Betul tu Bui...sweet jer gambar kucing tu...:)

Cinta Misteri said...

Bersangka baik itu lebih baik..

Muhasabah diri sendiri utk menjaga hati..

Jiwa yang bersih akan d kasih..

pena rozie said...

betul3... jgn kite duk menilai dosa pahala org lain. Kite bukannyer pakar pun....

kasihredha said...

yg baik...apa salahnya dengar kan...x kira siapa yg sampaikan :)

Aju Mohit said...

alahai, dah ditegur macam tu pulak, patut muhasabah diri kan bui

miloais milo said...

setuju banget!

el said...

betul tu
xyahlah nak menunding jari sesama kita kan
muhasabah diri...hehehehe

Acik said...

ahahhh .. memang dari fb Acikpun dapat banyak nasihat n maklumat. fb tu bagus kalau kita guna dengan betul, kan!

Aida Omar said...

setuju.. org yang berkongsi sesuatu ilmu kebaikkan itu patutnya kita sanjungi kita hormati bukan mengutuk.. aida biasa kena. hehe.. tapi tak pernah takut nak post lagi. :P

Azhafizah[フィザ] said...

jadikan diri kita lebih baik ke arah lebih baik..kan kak bui..terima kasih untuk mereka yang sentiasa ingatkan kita.^__^

shida'R said...

nice sis bui shida nk share ayat-ayat tu ^_^

[sutera kasih] said...

bena kata2 ya..tangga apa yg cuba disampaikan..

Cik Kay Jue said...

betul3.. :)

Aishah Jahirah said...

kdg2 terdetik jugak ati tpk mcm tu sdgkn apa diaorg share tu ilmu xslh pn...:)