Wednesday, June 6, 2012

Drama Korea Love Rain

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


bagi yang agak mengenali bui lah kan,mesti tahu bui ni antara peminat drama korea..tak percaya,cer tengok entry-entry ini..semuanya berkaitan dengan drama korea


dan kalau nak tahu sekarang bui tengah asyik melayan drama korea yang bertajuk LOVE RAIN..drama ni dimainkan dekat chanel 391..waktu siaran pulak jam 9.05 malam sampai 10.10 malam..

Synopsis
 “Love Rain” depicts a 1970′s pure love and a love from the present day at the same time. It shows how the offsprings of a previous ill-fated couple, who met in the 1970s, managed to meet and fall in love. Seo In Ha (Jang Geun Suk) and Kim Yoon Hee (Yoona), a art student and a shy beauty, met and fell in love with each other during college in the 1970s but unfortunately their love was fated to never be. Now in the present 21st century, Seo In Ha’s son, Seo Joon (Jang Geun Suk) (a liberal photographer) meets and falls in with Kim Yoon Hee’s daughter, Kim Ha Na (Yoona), a cheerful and energetic girl who’s personality is different from her mother’s. Will their love for each other keep them together or will they have to face the same fate as their parents? (Source)

jom layan gambar pulak..


heronya adalah JANG GEUN SUK

heroin pulak YOONA


kalau line tenet korang laju bolehlah layan OST LOVE RAIN ni 


walaupun jalan cerita agak slow dan mendayu-dayu,tapi perasaan sangat terbuai2 bila tengok drama ni..lagi2 dengan lagu2 soundtrack yang sangat osem..


oh,ya waktu bui buat entry ni dah episod ke 16..bermakna ada 4 episod lagi nak habis...ngeeeee..^_^..sekiranya nak download drama ni,klik link yang bui bagi k




31 comments:

Anum said...

minat yang sama sis
hehe, kalau dekat leh tukar2 cd

kasihredha said...

salam adik angkat :)
wahhh mata bengkak tak tengok cite ni?

MamaEma said...

handsome-handsome pelakon korea ni

miloais milo said...

iols jugak layan drama ni...
tapi sokmo tengok online...
kat korea dah tamat dah cerita ni :D

eintan nurfuzie said...

x bpe minat korea...
tapi kucing cik en nama rain..ehhe

Sally Yatiey said...

Macam best jak. Hensem2 pelakon ^_^ hehe.

profmie said...

sy pUn minat gak drama korea..hehe..
cite Love Rain ni x abez tgk lg..tp akn tgk jg smpi abez..ehehehee

Masz Sidek said...

feeling habis mek layan lagu ya kak..
dahla heronya kiut... ;p

Kesuma Angsana said...

paling minat kat hero ye.. since you're beatiful dulu... citer ni pun besh!

::NureeN:: said...

comelnya hero & heroin dia

Qaseh Gifts said...

Cerita korea memang menarik...

Kalender 2013

Che Rosliza Che mat said...

Cik rose pun suka gan heronya...JANG GEUN SUK

Siti Asiah said...

Hari ape cite ni bersiaran Bui?

lea said...

mintak share :D

eVa said...

Sy pun suka gak crita ni.. Tgk kat on9 jer.. Mmg slow tp best.. Kdg2 sakit ati tgk haha.. Huhu blom habis tgk lagi.. Sbb bz..

Aju Mohit said...

X sempat nk layan bui, tapi kalau dh tgk mesti takleh tinggal kan

AmirFX said...

KMk nangga bantal ngn gulin jak time tok.. Ngantok ada jak nak nangga mana2 movie...

Mya said...

ya Allah kak bui, ramainya yg tgk cite ni kan... nak kena cari gak ni!

anisalya said...

peminat tegar korea ni ek? sama macam anak buah saya. suka sgt dgn korea.

are_lin@yu said...

wahh nampak bz teringin nk tgk ;-)

Bui Junaidi said...

WAALAIKUMUSALAM KAK ANGKAT..HIHIHI
BENGKAK LAH JUGAK SBB CERITA KOREA KALAU TAK NANGIS TAK SAH..^_^

Bui Junaidi said...

HA,AH..LUPA NAK BAGITAU
ISNIN & SELASA,CHANEL 391,JAM 9.05 MALAM START

Bui Junaidi said...

BOLEH SAJA..NO PROB..^_^

Bui Junaidi said...

TAKLAH TEGAR SANGAT..TAPI MMG MINAT..^_^

eVa said...

Eyhh org ctok duhal hahaha sory2. Aok crk jak.. Mesti ada

Cinta Misteri said...

Haha dh selesai. Hepi ending.

Kt opis ni sumer org guna msg tone yg sama.

el said...

mmg layan love rain ni
sggup x bergerak anak pggey pun x dgr hahahah
biar abahnya yg melayan
kdg2 scene sedih..smpai ngis2 kita ok hahahaha
tp mmg best lah drama ni
hana tu one of girl dr group the girl generation kan

Azhafizah[フィザ] said...

Nak sangat tengok cite ni sebab nak tgk yoona berlakon.tapi sayang tak ade masa nak tengok..-__-'

shida'R said...

tak tau kpe shida tak berapa suke korea la sis..cuba nk ssuaikn dri tp xblh..myb lum smpai seru kot ^_^

Siti Asiah said...

Dah tengok..best sangat...:)

Cik Tyra Lee said...

best kan cerita ni.. cik tyra nangis kut..hehe