Friday, June 22, 2012

Sakit Pergelangan Tangan

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

area seperti di atas yang bui sakit sekarang

minggu ni memang minggu yang agak 'down' buat bui
segala semangat terbang entah ke mana

isnin dan selasa..bui ambik cuti sakit sebab demam
rabu,khamis dan hari ini pulak bui sakit pergelangan tangan kanan

rabu tu dah start sakit tapi masih boleh tahan
tapi semalam semakin berdenyut2..bisa sangat

sebab tak tahan,semalam bui pergi buat urutan tradisional dekat kampung
lepas di urut,kurang lah sikit rasa sakitnya

dan pagi ni,tangan bui sakit balik
kalau berterusan rasanya nak ke klinik jer petang nanti...huhuhu

yang gelihatinya kan..malam tadi hubby bui mandikan bui
sebab nak angkat gayung dan gosokkan badan terasa ngilu pulak

dan pagi tadi driving ke sekolah guna tangan kiri jer
nasib baik 'ferrari' bui tu gear auto,kalau gear manual tak taulah macam mana

24 comments:

shida'R said...

sis..mcm bahaya jerh huhu..sis semoga cepat sembuh yer.. :)

kalo serius g spital sis.

Rai said...

ada ofismate saya sakit pergelangan tangan jugak..doktor kata maybe saraf..sbb kadang2 kita kat meja pergelangan tangan tu asyik kena kat bahagian tepi meja..so urat tu tertekan.. lama2 darah tak lancar kat situ..tapi yg tu sekali dgn kebas kebas la..

AmirFX said...

Bukan sakit tok digelar carpal tunnel ka?

Kesuma Angsana said...

take care Bui!

::NureeN:: said...

seb baik auto kan.. nureen baru ja tukaq manual so x dpt la nk relax mcm dlo.. pergelangan tangan tue bengkak mcm dlm gambo tue ke? baik g klinik klau urut pon kejap jerr baiknya

Abil Fikri Ahmad said...

Jangan ler tunggu ptg baru nak ke klinik, g cepat2 check up tangan tu.

Aishah Jahirah said...

elok jumpa dokte kak bui....dah sampai nk angkat benda pn ngilu tu....

Masz Sidek said...

kmk bak moto manual kak... ni dpt nak bak aksi macam ktk... hehehehehe...

semoga ktk cepat sembuh kak... jgn bak brg berat2...

Aju Mohit said...

aduii siannya bui, jangan wat kerja berat2 tau, duk update blog ni pon mesti rasa sengal tu kan..moga bui segera sembuh ye

eintan nurfuzie said...

ooo...
x g check doc ke?

fieda said...

sian bui...dah sume keje kena buat dgn tgn kanan kan..moga sihat2 ye bui pasni..

HeNRieTTa JoSe said...

Harap Bui cepat sembuh....

IntaNBerliaN said...

macam teruk je.. tp nape jd cam tu ek kak bui..?

pe2 pun alhamdulillah hubby kak bui ada membantu kak bui..

Che Rosliza Che mat said...

Kesian bui...Sabar ya...mungkin ada hikmah sakit tue...baik betul suami bui tolong mandikan...hihihi

MamaEma said...

muga bui cepat sembuh yer...

Azhafizah Md Nor said...

kene urut berterusan sampai ok kan kak bui.nanti baru ok rasanya..kalau tak ok gak kene jumpe doktor ni.moga cepat sembuh ye kak bui

Cik Kay Jue said...

sampai macam sekali sakitnyer kak bui... hui... wah.. untung kak bui ada suami yang prihatin... >_<

nasib baik kereta auto... senang...>_<

semoga kak bui cepat sembuh ea...

sHi Ma said...

jenguk kak bui selepas berlama2an sy x BW... nape tuk kak.. take care tau.. apa2 rujuk ke spital... take care kak..

Pn. Sheila@CC said...

kawan saya masa keje kat production dulu ada sakit macam ni sampai p akupunture , sebab setiap masa bekerja guna muose...

MamaEma said...

jangan tunggu sampai melarat..elok jumpa doktor segera

Siti Arfah said...

cian bui.. sbr bbbyk ea. syafakillah. moga cept sembuh :)

Irin said...

bui dah pergi ker klinik? nak tau apa doctor caka? coz saya pun mengalami sakit yg sama.... kekadang sampai nangis2.... share la ngan saya....

Irin said...

saya pun mengalami sakit yg sama... blh tahu apadoc cakap kat bui x?

Bui Junaidi said...

BUI TAK PERGI PUN KE KLINIK SEBAB LEPAS DIURUT REDA SIKIT RASA SAKITNYA..LEPAS TU BUI G MAIN BOWLING,TERUS OK SAMPAI SEKARANG..

KALAU IRIN DH TERUK SAMPAI NANGIS2 TU BAIK CEPAT2 G JUMPA DOKTOR YER...