Saturday, April 6, 2013

Gambar Percutian Ke Universal Studio Singapura

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


kami pergi pada 26,27 dan 28 Mac 2013 yang lepas
27.3.2013 tu adalah tarikh kami ke UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE
kami stay di KOZI HOTEL,Danga Bay Johor
(walaupun bilik kecik tapi selesa dan yang paling best Wi-Fi adalah sangat lajuuuuuu)


tiket USS tu bui beli dari Puan Rosmanizah
murah taww..hanya RM155 untuk dewasa dan RM115 untuk kanak-kanak
tiket bas pun kita ambik dari dia..senang cerita


malas nak cerita banyak2 ni,jom layan gambar..^_^
lets picture tell the story..ewah..ewah..spiking london la pulak


tiket bas..bas ni dah tunggu depan Tune Hotel,Danga Bay
hotel Kozi tu tak jauh dari situ so kami jalan kaki jer 
tak sampai pun 5 minit dah sampai depan Tune Hotel
berkumpul jam 7.30 pagi,bas gerak jam 8.15 pagi


sampai di USS sekitar jam 9.30 pagi
USS bukak jam 10 pagi jadi kami berposing la dulu


sampai kat USS wajib ambik gambar kat depan globe ni yer


watak2 dalam movie The Mummy 


 eksen ko yer Mr.Hubby..hihihi


 ekceli dalam gambar ni bui pejam mata..tido berdiri kot..haha


adik bui Sheila dan anak2 membeli kipas
SGD19.90 (Rm49.75 satu..huhu)
terpaksa beli sebab anak2 dah kepanasan yang melampau
sampai kebasahan baju..^_^


 masa bukak,masa tutup..
kat situ kata No Outside Food kan..tapi kami siap bawak
roti gardenia dalam beg..takder sportcheck ponn..


macam sibuk cari arah dan tempat
padahal tengok gambar jer


depan rumah Shrek
tak jumpa pun Shrek dan Princess Fiona..huhu..frust


 watak2 dalam Madagascar...comelllll


 aksi lompat x jadi dari kami
Athirah lambat..hahaha


dabel best istana Far-Far Away ni..cantikkkk


Firhan suka robot ni..Bumblebee..
gerak-gerak taww..osem sangat


roller-coster yang sangat2 menggerunkan bagi bui
bagi sejuta pun belum tentu bui nak naik..takutttttt
hubby nak main tapi bui dengan Sheila tak nak
so dia takder partner terus tak nak naik jugak..


aksi dari kami bersama Bumblebee


bui berkenan cawan ni tapi ntah kenapa tak beli
dah balik terasa menyesal pulak..haiyaa


 robot ni tak gerak tapi best jugak..besar


 bersama Oscar The Grouch..sporting giler dia


rehat sebentar..penat beb
Athirah & Firhan sempat bergosip..haha


walaupun tak naik roller coaster tu,ambik gambar jadi la kan


perasan dirinya hero remaja letew...


show..best sebab lagu semua rancak
terasa nak goyang2 jugak bersama mereka..hahaha


 hubby bui minat betul rumah Shrek ni
sampai ambik gambar berpuluh2 snap


 menikmati pemandangan katanya...


nasi yang kami makan
SGD14..kami beli 2 pastu share
SGD28 x 2.50 = RM70 (mahalllll)
tapi mengenangkan perut dah berkeroncong tok ana
terpaksalah beli...


 sempat tidur sebab terlalu penat


baki duit yang tinggal
kami tukar duit masa kat Airport Senai
RM1000 = SGD396 jer


 kami makan dia tidor..bertuah punya anak..hihihi


 ewah..tangan hubby tu cantik parking..haha


 rasa nak peluk lama2 sebab gebu sangat
Athirah masa ni masih tidur,so takder lah gambar dia..so,rugi


hubby dan Firhan
bui tak berani...takut


 awwww..ganas tapi seksi


Optimus Prime


 posing bersama OP..tak leh sentuh robot ni taww


 show kali ni dari gegirl pulak..seksi
hubby sampai 'bling2 mata'..hahaha


tengok sampai peluk tiang..^_^
Athirah tu tengah merajuk


 ewah..ewah..terasa kat Korea pulak bila buat aksi macam ni
 bersama hubby tercintan-cintun


 pose b4 balik..muka kepenatan tahap gaban
kaki dah lembik sebab sehari suntuk dalam USS


gambar ni Sheila ambil guna henpon dia..
makbapak sibuk posing tapi anak2 sibuk buat hal sendiri


minta maaf lah yer sebab gambar memang tak ikut susunan
malas nak susun,lagipun gambar terlalu banyak
ada lebih kurang 600 tapi yang 
bui upload kat facebook 
hanya 269 gambar..kat blog pulak dalam 41 jer
kalau terberniat nak tengok gambar lain 
boleh la g facebook bui ni yer..SINI

kalau ader yang perasan ada gambar bui tudung simpan kat dalam
ada masa pulak tudung kat luar kalau kat dalam tu masa pagi,kat luar masa dah nak balik..dan kami pusing 2 round USS tu..harap maklum..hihi

p/s : kalau g USS jangan tak main Transformers The Ride : The Ultimate 3D Battle..sangat best ok..bui sampai nak main lagi cuma malas nak beratur lagi..kalau nak main permainan atau ambik gambar barisan adalah panjang yer..kesabaran sangat diperlukan kat situ..sekian..dan kalau masuk ke USS,mulakan dari sebelah kiri dulu ok..kenapa dari belah kiri,korang masuk dulu,nanti korang akan tahu..^_^



Take Care..Thanks For Reading This Entry..Take This

23 comments:

Pn. Sheila said...

wow... syoknyer bui... teringin sgt nk ke sini...

CiK Bella said...

tak sabar nak pergi USS.
Alang-2 ni Bella study kat JB . hehehe :D

Cik Nur™ said...

wahhh...seronoknyaaa....!
Nur belum pernah pergi lagi...
Bila tgk ni terasa nak pergi pula...

Amanda Suria said...

amboi...seronoknya..patut la senyap..pi bercuti rupanya...

cci said...

wah.. kak bui.. bestnya... jeles..jeles....

Aju Mohit said...

wahh syioknya jenjalan bui!! suka tgk semua gambar2 ni, teringin juga nak ke sana

Isabel Diaz said...

Best da jark kitak dapat pergi melancong. Jeles kamek (^_^)

deno said...

bestkan!!! deno pergi bulan 12 tahun lepas! tak puas masuk dlm transformers the ride tu... hihik^^ nak pegi seklai lagi :)

Nieyxzha Hassan said...

WAH BESTNYE! TERINGIN JUGAK NAK PERGI SANA ^^

PuanZaniff said...

bestnya..eh bui p brapa hari tu

LadyBird said...

Salam kak bui.. dh lm ldy xjenguk sini.. lady plg suke madagascar tu.. comel..

diana said...

bestny..JALAN2 ..:)

izzah said...

bestkn akak...sy pn dah gi dah..tp xpuas rasa sbb xabis jelajah semua tempat...rmai sgt org nk kena beratur...huhu...

MaMa Rey said...

bestnya BJ jalan2..

sampai tertidur anak gadis tu..penat ke..

Haryati Faizal said...

behnye bui dpt jln2....

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer, tq share with us yer

Namee Roslan said...

seronoknya kak bui ! namee pun macam teringin tapi tak pernah gi punnnn.wuu. bila lah nak pergi .hehe

NoEn said...

bestnya...nk g sana juga

Mia Kassim said...

Bestnya.....harus kumpul duit nak pegi sanalah ni... hehe

Azhafizah Md Nor said...

wahh bestnye bercuti di s'pore.fiza org johor yg dekat ni pun xpnh jejak lagi..untunglah :)

Adhie Sunan Saifuddin said...

singgah sitok nangga gambar org bercuti di USS :)...wah 2 round ya kmk pun sik mampu pusin 2 round hehehe

Travel Delight said...

Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
- Universal Studios Singapura
- Singapura Marine Life Park
- Singapura Flyer
- Day + Night Safari di Singapura
- Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
- Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
dan lain-lain

Travel Delight
http://traveldelight.biz
QQ: 841-888-666
ask@traveldelight.biz
+65 6292-2221

Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

Kami mengharapkan balasan anda.

Faridzul said...

My visit to Universal Studios Singapore

http://faridzulabdrahim.blogspot.com/2014/03/travelog-universal-studios-singapore.html
http://www.youtube.com/watch?v=l3rwo54KVgE