Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha / Tutorial Untuk Yang Bertanya

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿




mula2,Salam Aidiladha buat semua pembaca blog bui yer..yang balik kampung tu hati2 di jalan raya,bui doakan agar selamat sampai ke destinasi..


semoga aidiladha kali ni membawa seribu kebahagiaan dan memberi kegembiraan buat kita semua..amin


then,


gara2 entry simpel (simpel la sangat kan..^_^) semalam,ada beberapa blogger tanya macam mana nak buat ayat tu 


ala..entry ini  TESTING 1,2,3


so kalau korang tengok bahagian komen SYIELA , MRS VELENTINE , DEQLA MANJEW , KNIEDAZ  , SHIMA dan CIK NANA bertanya macam mana nak buat..


ala senang banget itu ibuk2..^_^..follow jer step2 dibawah ok


mula2 g SETTING > POSTS AND COMMENTS


tengok bahagian post template..ada kotak kosong kan..? tengok gambar kat bawah




so,dekat kotak kosong tu korang taip  jer pape ayat yang korang suker..nanti setiap kali buat entry takyah susah2 taip,otomatik ayat tu akan tercongok siap2 dekat situ..bolehlah jimat masa kan


pastu..jangan sesekali lupa SAVE SETTING, kalau tak save confem la x jadi..


senangkan..so,g try sekarang..^_^..


Take Care..♥..

9 comments:

kasihredha said...

Salam aidiladha Unk bui Dan family
Terimakasih ye adik angkat...ilmu yg berguna.
Nanti boleh le Akak setting 'keep smiling' Akak tu.

sHi Ma said...

Senang bangat ni.. Terima kasih ya bu.. Hehehe..
Salam AidilAdha kak Bui

Cik Kay Jue said...

thanks for the info kak bui.. ckj baru tau ni.. :)

CikNana said...

nah..ngam betul tu buibui..hehe

Deqla manjew said...

x terlewat ke deqla ucap ni...selmt hari raya aidiladha kak bui.. :)

Masz Sidek said...

salam aidil adha kak bui...

Che Rosliza Che mat said...

Salam Aidil Adha Bui...

shidaR said...

salam aidiladha kak bui :)

wan nurul hezrina said...

salam aidiladha jugak untuk BUI=)