Friday, October 19, 2012

Nadiya Nissa Heroin Drama Adam Dan Hawa

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿





sekarang sana sini heboh pasal drama Adam dan Hawa kan..ada yang sanggup melanggan Astro Mustika HD gara2 nak tonton drama ini (bui letew..hehehe)

kalau sebelum ni nama Nadiya Nissa kureng dikenali tapi sejak berlakon jadi heroin drama Adam dan Hawa,nama dia terus meletup di persada seni negara..cehhhh

beruntungnya dia kan,dah lah dapat berlakon bersama aktor pujaan ramai..eron ajislah siapa lagi..^_^

nak berkenalan dengan dia tak..?jom



BIODATA NADIYA NISSA
Nama sebenar: Nadiyatul Nisaa' Kamaruddin
Nama komersial : Nadia Nisaa, Nadiya Nissa
Asal : Gombak , Kuala Lumpur
Tarikh lahir : 11 Julai 1985
Adik-beradik : Kedua daripada lima beradik
Pendidikan : Ijazah Sarjana Muda Penyiaran, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam
Status: Berkahwin, suami, Saiful Razman Mohd Kassim
Cahayamata : Omar Saiful Razman
Drama : Adam & Hawa, Impian Sunsilk 2, Cinta Secangkir Kopi
Telefilem : Ajaibnya Cinta, Dengan Nama Cinta, Hanya Aku, Donut, Cinta 5 Bintang, Hanya Kau
Filem : Pengapit, Jiwa Taiko (2012), Ombak Rindu, Cun! (2011), Karaoke (2010) Dukun (2007), Akuarium Cinta
Teater : Cun


ehem..ehem..hensemkan hubby dia..hahaha..tapi eron ajis hensem lagi..tapi yang paling ensem,opkoslah hubby bui....^_^


22 comments:

CikNana said...

iye..ensom hubby dia.he

maszmadi said...

erm, x tengok la drama ni, tapi orang kata best yerk..

Cik Adieb said...

dlm jiwa taiko,seksi gila dia~

Kakzakie said...

Oh... kerana drama bersiri itulah dia hangat dipasaran sekarang..

fandyzblog said...

Salam, yelah bui.. suami lah yang paling ensem.. apa nak puji sangat orang lain.. :)

Anum said...

ooo muda lagi ek

Kesuma Angsana said...

x sempat nk layan citer ni hehehe

Dikbi Kamaruddin said...

w/pun mulanya ramai yg pelik & tak suka nadiya bawa watak Ain, tapi lama2 baru tahu kelebihan beliau dalam menjayakan watak Ain ni... mmg sesuai... from peminat setia A&H..

SURIA AMANDA said...

yer la..sweet jer muka hubby dia tuh...

AmirFX said...

Fuhh.. Siap langgan Astro Mustika gik ya... haha..

Wak Gelas™ said...

uhhhUu wak jugak yg X hensem gituuu...

Nur farahiza said...

hahahah , kak bui nie kelakar laa :)

Noraziha said...

Suka tgk die berlakon dalam filem Cun. Menjadik sungguh.

Aishah Jahirah said...

simple je nama anak dia....omar..

syiela said...

saya tonton online je... ooo dah ada anak rupanya dia ni.. ingatkan single lagi :)

Sham said...

Salam kenal..
Ini cerita peveret org umah ni..masa dia tgk kita layan2 gitu jeler..heee

sHi Ma said...

Dr awal kemunculan nadiya nissa, shima suka lakonannya..

HeNRieTTa JoSe said...

Comei.....bby dia pown comei.....

Mrs Velentine said...

sebaya saya umurnya..tp sya bulan nov

shidaR said...

promote habis kak bui heheee :D

Che Rosliza Che mat said...

suka jugak dia berlakon...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Dah kawin rupernye..