Wednesday, July 4, 2012

Saya Yang Menurut Perintah

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

bagi yang kerja gomen ayat 'SAYA YANG MENURUT PERINTAH' mesti biasa di lihat atau di dengarkan..

sebab kalau dalam surat2 rasmi mesti ada ayat ni..apa kaitan ayat tu dengan entry bui?jom bui cerita...

pagi tadi,bui di panggil ke pejabat sebab ketua pembantu tadbir nak jumpa..ingatkan pasal pertandingan bowling yang kami akan sertai 15.7 ni

rupa2 sebab lain..pengetua (big boss..^_^) nak bui bekerja sepenuh masa di pejabat mulai hari ini hingga 9.8.2012 nanti..

ekceli hari ni ada guru praktikal dalam bidang pendidikan khas melapor diri..dia akan menjalani praktikal di kelas pendidikan khas selama sebulan di sekolah kami

jadi,big boss nak dia ganti tempat bui dan arahkan bui bekerja di pejabat sepanjang guru tu menjalani praktikal..

rela atau tidak rela,nak atau tak nak..bui terpaksa akur dengan arahan big boss..SYMP boss!!!..^_^

begitulah kisahnya..hehe..jadi kalau di pejabat,alamat semakin bersawanglah blog bui ni sebab big boss yang baru ni sentiasa memantau apa yang para kerani buat

nanti tak pasal2 bui kena sound kalau dia tahu bui berblogging masa kerja..huhuhu

semenjak dia berpindah ke sekolah kami,macam2 perubahan dibuat..siap pasang CCTV you...alahaiiii..sabar ajerlah...
Dalam sebuah hadis, Abu Hurairah r.a berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: "Kamu wajib patuh dan setia sama ada dalam keadaan susah mahupun senang, disukai atau dibenci dan biarpun merugikan kepentinganmu." (Riwayat Muslim).

13 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

CCTV Bui? sama larr macam Rietta kat sni...CCTV mmg dah ada...tapi sekarang ditambah lagi....

kakcik said...

Ada CCTV? Wah... memang tak boleh lari! :)

Aishah Jahirah said...

ayat glame tu kak bui SYMP....ada yg betul SYMP, ada yg xikut sgt pn..hehee...jangan bersawang lama2 kak bui...;p

kasihredha said...

salam adik angkatttt
hugss
patut le lama x leh blogging ye...
takpe2...balik rumah Bui blogging le
siap ada cctv lagi tu ha....hihi

Mira Adzlia said...

"bkhidmat utk negara"....hihihi

shida'R said...

jika perubahan yg membawa satu kebaikn xpe kot kak bui hehe..lepas ni jrg lah nmpak kak bui kan..heheee ^_^

MamaEma said...

pasang cctv sebab nak pantau kakitangan tak apa..jgn pantau benda lain sudahlah yer...heheheh..SYMP...

mama aryan said...

saya pun sama.."SAYA YANG MENURUT PERINTAH"..huhu
bekerjalah kita sekuatnya..

miloais milo said...

memang selalu terjumpa frasa tu bila baca surat gomen...
menurut dalam keterpaksaan sebahagiannya
ekekekeke

Rai said...

ada juga jabatan digomen yang strict kan.. bagus juga sebenarnya..

nasib baik bos saya agak flexible..selagi keja siap..bereh bosss..

Outbound Training Malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Azhafizah Md Nor said...

Kene menurut je la perintah ketua kan kak bui..xpe,ade mase leh blogging kak

Che Rosliza Che mat said...

kalau surat camtu...mesti ada ayat tuekan...