Monday, July 9, 2012

Berpindah Rumah

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

kalau lah pindah rumah boleh macam ni kan best

baru dapat update lagi ni..semoga korang sihat2 jer..bui,tak berapa nak sihat ni sebab sakit pinggang dan lenguh2 badan

dapat sakit2 ni gara2 berpindah rumah hari khamis (pindahkan perabot) dan ahad (pindah sepenuhnya) yang lepas..bagi yang pernah pindah rumah tahulah macam mana seksanya rasa..penat sangat2,kemas itu,kemas ini..fuhhh...

kalau korang nak tau,sekarang bui dah tak tinggal dekat area Matang lagi (kalau orang Kuching,mesti tahu area ni)

sekarang bui dah berpindah ke area BDC pulak..tapi bukan tinggal dekat rumah sendiri yer..tinggal di flat persekutuan kerajaan jer

rumah yang dekat Matang tu bui dah jual..mesti korang hairan kan kenapa nak jual rumah pulak sedangkan zaman sekarang,harga rumah amatlah mahal

kalau dekat Kuching sekarang harga rumah kalau tak 200k ke atas macam tak sah..ada pun yang bawah 200k tapi lokasi amatlah jauh dari bandar

tapi ini semua perancangan bui dan hubby..insyaallah,bila bui disahkan jawatan nanti bui dan hubby akan combine loan then kita orang akan beli rumah yang besar sikit..^_^

**dapat 2 lagi BE Unilever AXE Island dan Maxis Home FWBB dekat BUI TUTORIAL..tapi malas eh nak buat entry pasal tu..tak pasal2 korang meluat nanti sebab asyik buat entry dapat BE..hehehehe*

18 comments:

kasihredha said...

salam adik angkat..
lamanya menyepi...rupanya pindah rumah.

Aju Mohit said...

Tahniah bui byk dpt BE ye, Aju dh lama tak dpt, wahh pindah umah baru, nnti update gmbr ekk

faridah nazurah said...

wooo dapat BE lagi.. bestnya.. nak jugak nak jugak. tolong bodek encik nuff ye utk sy :P

Ardini Humaira said...

bestnye dah ada rumah :) dni lom lagi ni.. hehe

IntaNBerliaN said...

mmg penat yg amat kak bui kalu pindah2 umah ni... sakit satu bdn dibuatnya...

Masz Sidek said...

kita jauh sikit dr kuching lah kak...

jauh sik dr giant rumah ktk ya kak... ;p

HeNRieTTa JoSe said...

mmg pnat bila pndah rumah....rietta masa pndah dulu, brg xbyk....tp letih ya amat...

syiela said...

memang penat yang amat bila berpindah rumah kan.. dah merasai semuanya tu huhuhu..

bestnya dapat BE lagi...tahniah

miloais milo said...

pindah umah
memang memenatkan - selagi tak sudah kemas - selagi tu lah sibuk tak tau nak kata macam mana kan????

Azhafizah Md Nor said...

memang penat pindah rumah ni kak bui.aritu fiza tlg akak pindah pun..sehari rehat pun xcukup..huhu..
selamat berpindah ke rumah baru dan suasana baru.^__^

Che Rosliza Che mat said...

Pindah umah memang penat..lagi2 banyak barang yg perlu di kemas..

MamaEma said...

pindah bilik pun penat..apatah lagi pindah rumah..huhuhu

shida'R said...

penah kak bui merasa pindah umah..mmg sakit..lg2 kalo famly2 je yg bt xde bntuan lain esok smpai xbgun dah punya la letih huhuhu..shida siap kje sume tdo kul 5pagi..huhuhu...mmg phm sis ;)

are_lin@yu said...

nanti dah ada rumah sendiri ayu nak gi kuching melawat sis blh..hehe

Aishah Jahirah said...

mmg penat kak pindah umah.saya xde perabot,kak bui sure perabot banyak-familykan mesti lg penat.harga umah sekarang mmg melambung naik la.

rafflesia said...

pindah rumah.. paling penat part menyusun barang.. :((
apapun, selamat berpindah rumah kak bui :)

Iefa Ujang said...

pindah mmg penat . nak angkat barang da 1 hal , nak mngemas kat rumah baru lagi 1 hal . blh pitam woooo . . . haha :D

zaty luvlianncezzz said...

take care ye kak. selamat berpindah ke rumah baru :)