Tuesday, May 6, 2014

Facebook vs Instagram

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿





hi geng semua..lately ni bui makin malas nak update blog..tak taw kenapa,apa dah jadi padaku..hehe..update status di fb pun gitu jugak..tapi bui rajin me 'komen' dan me 'like' status kawan2 bui..cuma nak postkan status tu yang bui dah jarang buat..selalunya bui akan post gambar kat Instagram dan link kan sekali dekat fb..


kalau Instagram memang bui selalu update..ambik gambar then letak caption pastu post..simple giler kan..


cerita tentang fb ni kan..bui terasa tak selesa nak update status selalu di fb,sebab ada sesetengah 'friends' tu berkawan dengan kita sebab hanya nak stalker kehidupan kita jer..(alamak,perasan retis la pulak)..tapi ini betul2 taww..kenyataan..bukan artis jer orang suka stalk,orang2 biasa macam kita2 yang takder apa2 ni pun ada orang stalk..menakutkan..


macam satu hari tu..bui jumpa kawan lama..yang dah berbelas tahun tak bersua muka tapi dia antara friends bui dalam fb..bila kami terberjumpa (ayat baru),kami pun berbual-bual..rupa2 nya kan apa yang bui update di fb selama ni semua dia tahu..bermakna dia baca tapi yang peliknya dia tak pernah like pun status2 bui tu apatah lagi nak bagi komen..dalam hati bui terus berkata..amboii,tak boleh jadi ni..terasa risau pulak ada 'stalker' macam tu


sejak dari hari tu,bui dah kurangkan sikit update status di fb..yang selalu bui buat sekarang,update kat IG jer pastu link kan kat FB..ada siapa2 nak follow bui di IG tak?kalau ada cari jer puanbui k..lebiuuu..♥♥♥♥


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This ♥

9 comments:

Cik Puan Rara said...

cari sy jugak.safurarara.hehehe.skrg ni gmbr blog pon amik dr ig.hahaha

Nurzakiah Hanum said...

dua2 best

Mia Kassim said...

betul tu...terasa sangsi juga bila kawan yg x pernah komen atau like status kita tapi tahu apa yang kita buat dari dulu.....emmmm sah stalker

Azhafizah Md Nor said...

fiza pun kalau rajin ke update fb n IG tu..btw, dha follow IG kak bui da :)

Akif Imtiyaz said...

Salam ..Lya singgah BW sini sambil FOLLOW ..Tq sudi follow blog Lya ya ..Moga jalinan ukhwah terjalin erat.
Bg Lya IG ni tak der la minat sgt ..tapi ada la jugak ig untuk letak gambar anak Lya jer kat situ hehhee ..

nuyui a.k.a miss YUI said...

mngetahui scara diam2..hihi

Shida Radzuan said...

biasalah kak bui..so dr skg kak bui update yg elok2 jela kalo kak b ui rsa xprivcy nk update ikut prasaan ni hehee..kalo shida taraamm jer ^_^

Mya Akmal said...

kak bui, lama mya tak visit sini huhu. rasanya perkara ni terjadi sebab fb semakin kurang privacy. so ig adalah medium paling ok kot so far, sebab dia macam low profile sikit huhu. kira ig ni cool lah heheh :pp

Sentiasa Panas said...

Dua-duanya boring hehe