Tuesday, July 9, 2013

Sah Sudah..

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


..alkisahnya..
semalam bui ke hospital daerah bau
sebab bui rasa 'something wrong' terjadi dengan bui


..ahad malamnya..
bui tak dapat tidur sampai pagi
gara2 lepas makan ubat darah tinggi yang doktor swasta bagi


..petang ahad..
bui dah sakit kepala,bahagian belakang tengkuk belah kanan
sebab tak tahan bui makan la sebiji ubat tu


..dengan harapan..
sakit kepala bui tu akan baik then bui boleh tidur dengan lena


..sekali..
malam tu memang bui tak dapat tidur langsung
kepala sakit dan jantung asyik berdebar2 jer..


..isnin..
kan kerja..bui datang ke sekolah dengan mata bengkak
sebab tak tidur semalaman..


..830 pagi..
ingatkan boleh bertahan sampai petang,sekali..
jantung makin kuat berdebar..badan pulak dah rasa menggigil2
bui ambik kunci kereta,mintak izin penyelaras bui dan bui terus
drive ke hospital daerah bau..


..1200 tengah hari..
segala urusan selesai..mula2 jumpa medical assistant
cek blood presure,sah naik..150/90..sadisss
pastu,jumpa doktor..bla..bla..bla..then g kaunter ubat
ambik pil darah tinggi...


22.7.2013 nanti ada appoinment lagi,ambik darah..huhu
"puan muda lagi tapi dah dapat darah tinggi.." kata doktor
uwaaaa,nak nangisssss...


..pasni,terpaksa jaga makan.....nangis lagi...


lately ni jarang update sebab bui sibuk pindah rumah..
maaf yer jika tak berkesempatan nak membalas jejak korang


oh,ya
SELAMAT BERPUASA BUAT SEMUA
semoga kita sama2 beroleh keberkatan di bulan Ramadhan yang mulia
..amin..


Take Care & Thanks For Reading This Entry..Take This ♥

26 comments:

Adhie Sunan Saifuddin said...

bahaya ya mun kenak high blood... semua maok control...exercise yang penting... Selamat Berpuasa Bui (^_^)

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi disini
salam ramadhan

diana said...

bulan puasa ni boleh la kot kontrol makan..jaga diri baik2..:)

Ayu Nurhaslina said...

Alaa kesian kak bui. Lepas ni kena hati-hati ya. May Allah bless you. Salam Ramadhan.

HeNRieTTa JoSe said...

bui ht ht ya....skrang mmg ramai org muda kena darah tinggi...diebetes pown banyak...xtaw lah salah pemakanan ke salah tekanan tempat kerja...

Joanna Yunus said...

tinggi jugak tu... jaga pemakanan
InsyaAllah ambik berkat bulan ramadhan...

Salam ramadhan...

NM03 said...

salam ramadhan al-mubarak dan selamat berpuasa

ma ❥ said...

selamat berpuasa.. semoga diberikan kesihatan yang baik :)

Mimie Najib said...

banyakkan rehat ye kak..jgn stress2 tau..
salam ramadhan.. :)

ejulz said...

kesian.. smoga cepa sihat.. selamat berpuasa.. :)

Mia Kassim said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa...jaga kesihatan selalu... :D

Vee Lea said...

Hadui.. Harap2 okay la pastok. Huhu. Slmt berpindah. Raya kelak kmk mok ngabang!! :P

QueeN TerataI said...

BAHAYA TU darah tinggi.. mmg kena jaga kesihatan sebaiknya..

Aju Mohit said...

kak bui, take care ye, nnti follow upmdgn doctor dan ambil medication, get well soon dear

Kesuma Angsana said...

singgah ptg & nak wish u & family selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer yer Bui !

Mizz Aiza said...

pernah kena darah tinggi juga masa 2minggu sebelum exam spm dulu.. sampai masuk hospital.. masa kena tu badan memang berisi (berat75kg).. lepas tu jaga makan dan bersenam, alhamdulillah berat turun jadi 55kg dan tekanan darah kembali normal.. semoga cepat sembuh ya..
p.s: singgah&follow di sini..

Isabel Diaz said...

Hish, mudah pening mun kenak high blood towk. Jaga makan.

Cik Que said...

ada owg madah, teh sabah bgus k minum owg nok kenak darah tinggi..mak kmk pas ny minum aik ya, ok trs darah tinggi ny ya..ktk cuba la.. ^__^

selamat berpuasa..=)

Cik Nur™ said...

bykkan rehat yea kak lepas ni..
jgn byk buat kerja..
jaga kesihatan....

Deqla Manjew said...

memula baca dah pikir yg kak bui preknen..hihi.. kena jaga mkn tu kak.. kdg2 stress ni pun boleh jadi darah tinggi.. sbb dulu deqla penah dicop ada darah tinggi.. doc check tgk , dia kata deqla stress.. lps tu dtg lagi wat pemeriksaan, darah dah normal blk..hihi..

dear xila said...

uishhh haritu pun cek kami ada drh tggi. doktor dh bebel...wuaaa tatot.
jaga diri ya :)

deno said...

take care kak bui... petua dari deno, banyakkan mkn epal hijau bila untuk kurangkan high bP :) :)

Namee Roslan said...

akakkk....jaga diri tau. banyak2 kan rehat ok. selamat berpuasa kak ! :)

Anonymous said...

salam ramadahan..ini mmg kes kurang kurang tido n letih melampau..bila dh stabil InshaALLAH akn balik normal

shida said...

dugaan ramadhan

Che Rosliza Che Mat said...

kurus pun ada darah tinggi ke bui...takut pulak baca...