Wednesday, August 8, 2012

Salam Ramadhan Ke 19

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

wah..sudah 19 hari kita berpuasa kan..alhamdulillah,kita masih diberi Allah kesempatan melalui bulan yang amat mulia dan penuh berkat ini..dan dalam 10 hari lagi dah nak raya..korang mesti dah buat macam2 persiapan kan..

bui kalau setakat persiapan baju raya tu adalah jugak..bui dah beli 2 pasang baju melayu untuk hubby,2 pasang baju kurung untuk diri sendiri dan 2 pasang jugak untuk anak2..kalau persiapan lain belum lagi..kek2 dan biskut tunggu masa nak beli jer lagi..kalau kepala agung dah ada baru g beli..hehehe..

sebut pasal anak2..minggu lepas Athirah kena serang chicken pox..besar2 lagi,ngeri pulak rasa bila tengok gambar..sekarang alhamdulillah Athirah dah sembuh sepenuhnya walaupun parut2 tu masih ada

rasa nak picit2 jer masa ni

raya tahun ni bui dan family akan beraya di rumah mertua dekat Oya,Mukah..fuhhh,confem penat driving sebab perjalanan akan ambil masa 12 jam..sabar ajerlah..^_^

lepas raya bui nak ke negeri di bawah bayu..insyaallah..lepas tengok Dejavu di Kinabalu,terus berkobar2 semangat nak ke Sabah..


bui tak tengok drama ni dari mula..nasib baik ada TONTON leh jugak layan episod2 yang bui dah terlepas..hehehe


29 comments:

Ardini Humaira said...

uii cakitnya.. moga cepat sembuh taw, amin

Anum said...

lama sis menyepi..?
takut plak anum tgk gambar anak sis

ayut said...

bsar ye ciken pox tu..tkut jgk tgk..smga cpt shat dan tidak meninggalkan bekas..huhuhu.pergi Sabah?nak ikut blh?hihihi

:: Mrs.Eady :: said...

semoga anak cepat sembuh ~

syiela said...

teruk nampak badan athirah tu..kesian dia..

bestnya ke sabah nanti :)

Sally Yatiey said...

Kmk sik pernah kenak chicken pox tok gik :) takut juak mun dah besar tok kelak kenak, susah -.- Oya? Kpg mak kmk pun kat Oya sia :D hee

Mrs Velentine said...

nak dtg nnt gtau..

Iefa Ujang said...

alaaa kesiannyer dia . kna pantang mkn 2 kak bui . jgn mkn kicap t parut jd hitam :)

najihahfara said...

ngerinya...kesian die..

Mrs Velentine said...

salam..nak pg kundasang 2 berani tak kalau drive sendiri..sebab kalau xda keta mmg payah nak begerak...yg lokasi dejavu 2 kat kinabalu pine resort..apa2pun ble call jer sya..mana tau bole tlg..sebab kg husbang lat ranau...0168040362

Azhafizah Md Nor said...

menanti malam lailatur qadar ^__^

macam teruk pulak tengok chicken pop athirah tu..parut tu lama lama hilang nanti..sabar ye athirah.

jauhnye kak bui..12jam tu..sakit pinggang tu drive.mahu berapa kali stop kan..drive carefully ye kak bui

psstt..nak ikut g sabah..hehe

kasihredha said...

salam adik angkat
lamanya menyepi...
huisshhh...besar2nya c.pox tu...siannya

LadyBird said...

salam akak.. siannye die ..
smg cpt pulih dan xde kesan parut..

Masz Sidek said...

huhuhu... ngeri jak kmk nangga c.pox anak ktk kak...
mok jaga bena2 ya kak... dah la nak kenak ya anak ktk rompuan...
sian ngan nya mun berparut kelak...

Nafisya Ismail said...

salam ramadhan dari saya cik pija power utk kak bui... :)

Aju Mohit said...

Adui mmg ngeri tgk CP tu kan bui, moga adik segera sembuh

HeNRieTTa JoSe said...

tkutnya tgk picta anak dara bui..kesian dia...wah, nk ke kinabalu...bestnye....

shida'R said...

gerammnye tgk bulat2 tu huhuh...shida penah kena kak..naseblah dorg dah kene time mcm ni xla parut tgal lama..nnt dah tua remaja baru kena parut mmg kekal lah nnt huhuhu~

Pn. Sheila@CC said...

alahai ciannye athirat, cpt sembuh k blh raya... selamat hari raya... take care dlm perjalanan jauh...:-)

wan nurul hezrina said...

besarr sungguh cikenpox.masa merah n kami kena ari2 tak besar sangat mujur..mesti pedih sangtkan??siblah tak kena time raya..huhu

nurul nak ucap selamat hari raya n maaf sepanjang kenal ada tersalah bahasa kay..

arinie last day kerja esok alik kelantan,kpung hubby.makan jemlah jawabnya..

k ,salam lebaran dan maaf zahir batin drp nurul sekeluarga

::NureeN:: said...

lama nureen x singgah cini, bz ker? nureen amat2 la bz, ari jek mls wat keja sbb mood raya dh datang hehehe..
slamat hari raya, maaf zair & batin

Mya said...

keciannya dia. hope cepat sembuh. selamat hari raya kak bui :D

Nisa Greennnpanda said...

Salam Kak Bui..

ala siannye kne chicken pox..

btw, slamat ari raye ye kak..
maaf zahir batin..

LadyBird said...

akak.. mesti gatal kan biji2 tu..

slmt hr ry.. maaf zahir dan batin..

Arshare said...

Oloh...kasihanye...mitak la..die cepat sembuh...

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

Qaseh Gifts said...

Kesiannya... nanti sapu krim vitamin E untuk hilangkan parut ya....

IntaNBerliaN said...

besar2 betoi yer kak bui... seriau plak tgk..

Che Rosliza Che mat said...

mak oii!! besar2nya....mesti gatal giler...ramai jugak yg kena benda nie...nasib baik anak2 cr belum ada yg kena lagi..