Friday, November 30, 2012

Persoalan Dan Jawapan

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

tazkirah Jumaat..ALLAH MAHA BESAR..




Kita Selalu Bertanya dan Al-Quran Sudah menjawabnya



KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?

QURAN MENJAWAB
“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” (“I am full of faith to Allah”) sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.”
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3



KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?
QURAN MENJAWAB

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.”
– Surah Al-Baqarah ayat 216



KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
QURAN MENJAWAB
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”
– Surah Al-Baqarah ayat 286




KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?
QURAN MENJAWAB
“Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman.”
– Surah Al-Imran ayat 139



KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB

“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah (be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan).”
- Surah Ali-Imran ayat 200



KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB

“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk”
– Surah Al-Baqarah ayat 45



KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?
QURAN MENJAWAB

“Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu’min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka…”
– Surah At-Taubah ayat 111



KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
QURAN MENJAWAB

“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.”
– Surah At-Taubah ayat 129



KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!
QURAN MENJAWAB

“… ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir.”
– Surah Yusuf ayat 12



special thanks buat VERAONIZUKA 
sebab sudi buat entry dan bagi kad yang cantik 
sempena birthday bui semalam..
serius terharu taww..^_^
jom berkenalan dengan VERA



Take Care..♥..

Thursday, November 29, 2012

Selamat Hari Lahir Buat Diri Sendiri

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

hahaha..tajuk bukan main kan..ada tak orang buat gini,wish happy birthday buat diri sendiri..ada kan..bui letew..hihihi


ini pulak ucapan bui dekat fesbuk bui pagi tadi..skima tak?

♥ ALHAMDULILLAH,ALLAH MASIH MENGIZINKAN AKU UNTUK BERNAFAS HINGGA KE HARI INI.. BERSYUKUR SANGAT DLM USIA 35,KEHIDUPAN DAH CUKUP SEMPURNA DENGAN KEHADIRAN INSAN2 TERSAYANG Mart Tahir ,FIRHAN ADIB DAN FILZAH ATHIRAH ♥

terima kasih jugak pada semua yang telah wish birthday kat FB bui..semoga doa2 korang dimakbulkan oleh Allah hendaknya..


dan ini pulak gambar pagi tadi..member2 belikan kek untuk bui dan 2 orang lagi kolik bui yang kebetulan lahir pada bulan yang sama..



bui 29.11 - 35 tahun
luqman 28.11 - 25 tahun
blrike 27.11 - 25 tahun


ok,mutu gambar mcm harem sebab bui upload kat Instagram pastu copy pastu upload kat sini..pastu jangan lupa follow bui kat instagram k..berapa banyak 'pastu' daaa..hehe


motif letak umo adalah sebab bui kat dalam gambar nampak macam sama umo dengan mereka kan..hahaha,sila muntah pepel sekarang..hik2


Take Care..♥..

Wednesday, November 28, 2012

UNGU dan Anugerah Carta Borneo Era 2012

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

UNGU bukan warna pepel tu yer..tapi ini UNGU kumpulan yang popular dekat Indonesia..ala,yang popular dengan lagu Kekasih Gelapku tu..'ku mencintaimu lebih dari apapun' haaaa,gitulah lirik intro lagu tu..ok,dah dapat ingatkan


UNGU nak datang Kuching yawwww..negeri kecintaan bui ni..eksaited habis bui sebab bui minat kumpulan UNGU ni..sebab tu bui warnakan blog bui ni warna ungu..(ok,ini ota jer..hahaha)


tapi..apa kaitan pulak UNGU dengan ANUGERAH CARTA BORNEO ERA 2012 tu dia,confem korang eksaited nak tau kan..ala,buat2 lah eksaited..hehe


jom rapat2 dengar stori mori dari bui..^_^



Anugerah Carta Borneo ERA 2012 yang dicetuskan oleh Xpax akan diadakan di Kuching,Sarawak pada 1 Disember 2012 di Kuching Integrated Recreational Centre pada jam 8.00 malam..wow,wajib pergi ni..hehe


tapi macam mana nak dapat tiket untuk pergi ke anugerah ni..?..senang jer,sesenang a,b,c

Just make your way to the ERA Roadshow at Borneo Convention Centre Kuching (BCCK) on 30th November, from 10am – 9pm.

To get your tickets, all you need to do is purchase a new pack and/or reload worth a total of RM30.

Tickets are based on first come first serve, limited to first 130 customers only.(applicable to Xpax, U.O.X. and S.O.X. customers only)

Ticket Collection:
Tickets will be ready for collection on the spot at the selected roadshow.

oh,man..(buat ala2 gaya Ropie dalam Sepah Tu k) kenapa hanya 130 jer,kalau lambat g roadshow confem la x dapat tiket kan..


jangan SUSAH HATI sebab tiket masih boleh korang perolehi semasa anugerah berlangsung..datang awal2 then cepat2 pergi ke booth Xpax yang ada kat situ..korang hanya perlu

  • Reload RM20 to get a pair of Xpax Zone tickets.
  • Reload RM10 and stand a chance to win a pair of Meet & Greet tickets.

masih tak faham lagi,almaklum bui cakap campur2 kan..kejap bahasa omputeh,kejap bahasa melayu..takper,klik http://bit.ly/AcB2012 untuk dapatkan keterangan yang lebih lanjut..^_^


jangan terlepas peluang ini taww sebab akan ada persembahan artis yang hebat2 seperti KLANGIT, SHARIFAH ZARINA, IR RADZI, RDZ, POLAR, NOENAKI dan yang paling super best ofkos lah persembahan dari kumpulan UNGU...oh,eksaited nya..^_^


Take Care..♥..

Gambar Ini Ada Sesuatu Yang Misteri

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

cuba korang perhatikan apa yang 'misteri' nya dengan gambar ini..?siapa dapat jawab,dia memang hebat..hehe


keluarga bahagia yang penuh misteri..eiiii,seram...


Take Care..♥..

Tuesday, November 27, 2012

Petua Memutihkan dan Menguatkan Gigi

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

hari ni tetiba terasa nak bagi petua pulak..lagipun petua ni nampak sempoi jer tapi amat berguna buat kita semua..ye la kan,siapa lah yang tak nak gigi kuat,putih berseri dan mulut tak berbau..korang nak..?bui tak nak..hehe..so jom sama2 kita amalkan,insyaallah berkesan..^_^




[ Petua Memutihkan Dan Menguatkan Gigi ]


Ambil sepotong halia dan sesudu garam kasar, tumbuk sehingga lumat. Tambahkan sedikit air dan bancuh hingga sebati. Kumur dengan air bancuhan ini setiap kali selepas menggosok gigi sebelum masuk tidur.


Amalkan setiap hari.Gigi anda bukan sahaja akan putih dan kuat malah mulut anda akan berbau wangi.


tapi,jangan lupa gosok gigi sebelum tidur taw..hehe


Take Care..♥..

Sunday, November 25, 2012

Video Yang Paling Banyak Ditonton Di You Tube

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿



hebatlah si Psy ni..sekarang dia dah menjadi KING OF YOU TUBE..sebab apa..sebab video Gangnam Style telah menjadi video yang paling banyak ditonton di You Tube


apa yang lebih hebat Psy hanya ambil masa 4 bulan lebih untuk mendapat view sebanyak itu,sedangkan video lagu Baby oleh Justin Bieber yang menduduki tempat kedua telah dimuat turun pada 19 Februari 2010..


fuyoooo,banyak betul orang minat dengan lagu Psy ni kan..anak2 bui pun kalau dengar lagu ni dekat radio terus mintak naikkan volume..huh..


sekarang tontonan OPPA GANGNAM STYLE ni dah cecah 810,795,387 view..fuyooo..^_^


Take Care..♥..

Saturday, November 24, 2012

Tidur Dengan Aku

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

gambar sekadar hiasan..^_^



seorang wanita cantik dan seksi terjatuh dari tingkat 80 sebuah hotel. Dia menjerit sekuat hatinya. Ketika tubuh wanita itu sampai di tingkat 70, seorang lelaki inggeris yang terdengar jeritan wanita tadi, menyambutnya di balkoni.


wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya..
lelaki inggeris : sama-sama, tapi anda harus membalas budi..
wanita : Bagaimana?
lelaki inggeris : Tidur dengan aku..
wanita : Tak guna, engkau ingat aku apa? Tidak!!
lelaki inggeris : Baiklah kalau macam tu..




Lelaki Inggeris melepaskan semula wanita itu yang terus menjerit sekali lagi. Di tingkat 50, seorang lelaki Perancis berjaya menyambut wanita tersebut.


wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya..
lelaki Perancis : sama-sama, tapi anda harus membalas budi..
wanita : Bagaimana?
lelaki Perancis : Tidur dengan aku..
wanita : Lelaki #)*&$@!! Aku tak mau!
lelaki inggeris : Kalau begitu, tak guna aku selamatkan kamu..




Lelaki Perancis melepaskan semula wanita itu. Dari tingkat 50,40 dan 30, tidak ada sesiapa pun yang dapat menangkap wanita itu. Dia mula ketakutan dan berharap, jika ada orang yang menyelamatkannya, wanita itu tidak lagi kisah jika terpaksa tidur dengan orang tersebut. Akhirnya di tingkat 20 seorang lelaki Arab berjaya menyambut wanita itu. Belum sempat lelaki Arab itu bersuara, wanita itu terlebih dahulu berkata-kata..


wanita : Terima kasih, awak telah menolong saya.Sebagai membalas jasa, saya akan tidur dgn awak.
lelaki Arab : Astaghfirullah hal azim (lalu melepaskan semula wanita itu kerana terkejut.)





moral of the lawak - JANGAN ANGGAP SEMUA ORANG SAMA..^_^


Take Care..♥..

Friday, November 23, 2012

Gambar Pre Wedding Apex

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

kalau nak tau bui ni peminat Apek secara diam-diam taww...auwww...hahaha..(sila lah percaya yer)..so,sebab dah minat nak letak jugaklah gambar pre wedding Apex dan bakal isteri Leuniey

so,layan..





letak 3 jer lah yer..kalau nak tengok lagi korang KLIK SINI..tahniah Apex,sebab dapat isteri cantik..^_^


Take Care..♥..

Thursday, November 22, 2012

Sila Lah Perasan..

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

bukan nak suruh korang perasan bab perasaan tu,ni ha nak suruh korang perasan bahawasanya bui telah meletakkan gambar anak bujang + anak dara bui di sidebar..


anak bujang trang tang-tang yang belom bersunat..hiksss



ni pulak anak dara yang masih 100% dara..^_^


cepat2 belek sidebar..ada kan..hehe


so,lepas ni plis lah yer jangan lah menyangka bui ni CIK lagi..dah jadi PUAN BUI pun..tang muka memang nampak macam cik (sila muntah,jika perlu..^_^) tapi hakikatnya bui ni dah 12 tahun pegang status PUAN..


oh ya,one more thing..cehhh..blog bui pun dah ada lagu..sedih mendayu2 kan..ntah,tetiba tersuka so letak,kalau x suka nanti bui buang..kalau korang rasa rimas dengar muzik tu,sila tekan PAUSE tanpa rasa bersalah..araso???


Take Care..♥..

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday # 31

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿



sedih dengan nasib umat Islam Gaza..walaupun tak mampu nak sumbangkan apa2 namun hanya mampu berdoa dan terus berdoa semoga akan ada sinar keamanan buat mereka di sana..

"Ya Allah,hancurkanlah orang-orang kafir dan musyrik itu..Berilah rasa takut kepada musuh-musuh kami,musuh-musuhMu,musuh-musuh agamaMu..Ya Allah,muliakanlah agama Islam dan kaum muslimin..Rapatkanlah tali kasih sayang dalam sanubari mereka dan perbaikilah hubungan kekeluargaan diantara mereka serta berilah pertolongan kepada mereka dalam melawan musuh-musuhMu dan musuh-musuh kaum muslim.."

Take Care..♥..

Tuesday, November 20, 2012

PREMIUM BEAUTIFUL..Korset Terbaik

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

segmen iklan berbayar..^_^


kenapa mesti pilih korset ini..????

V
V
V

BEST SELLING CORSET IN MALAYSIA

LIFE TIME WARRANTY

TEKNOLOGI DARI 4 BUAH NEGARA 
( JEPUN,TAIWAN,JERMAN,AMERIKA SYARIKAT)

70% DICIPTA UNTUK KESIHATAN DAN 30% UNTUK KECANTIKAN



PB BENEFITS:
  • Reduce CELLULITE and also STRETCH MARKS
  • SHAPE UP your body and give a good posture
  • FIRM UP breasts and buttocks
  • DETOXIFY body
  • Improves BLOOD circulations
  • Improve RESPIRATORY sistem
  • Increase METABOLIC rate
  • Reduce CONSTIPATION
  • Regulate period flow and eliminate PERIOD PAIN
  • Prevent the growth of CANCER cells 
  • Prevent MIGRAINE and GASTRIC
  • Helping people to CONCEIVE baby
  • Reduce BACK PAIN and good for people having problem with SLIP DISC


siapa berminat nak beli boleh contact LYNDA yer..bui nak kumpul duit dulu,dah cukup duit baru beli..siapa x nak sihat dan cantik kan..^_^


seriusly,bui baru dengar pasal PB ni..boleh buat income sampingan rupanya..korang tengoklah buktinya



seriuss,masyukkkk...nak mintak belanja LYNDA lah..hehehe



Take Care..♥..

Monday, November 19, 2012

Cinta Beralih Arah

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

dulu (hampir 2 tahun) pakai produk ni tapi sekarang cinta dah beralih arah kepada yang lain pulak..sekali sekala tukar angin takder hal lah kan..hehe..



produk SAFI RANIA GOLD


sebelum ni produk ni lah yang bui tepek kat muka setiap hari..masa pakai memang takder masalah,kulit muka pun gebu jer tapi tapi itulah bila sifat buruk bui iaitu sifat mudah jemu datang..habislah,terus cinta beralih arah...tak setia betul bui ni kan..hiksss


dan sekarang bui pakai ini pulak (produk Safi jugak..)


produk SAFI PERFECT 10


sebab apa cinta bui dari Rania Gold beralih arah kepada Perfect 10..?why..?sebab tertarik dengan kenyataan ini

10 Tindakan Lengkap..

  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi dari sinar UV
  • Mencerahkan kulit
  • Melindungi dari radikal bebas
  • Meningkatkan keelastikan kulit
  • Menghidratkan kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Menghaluskan kulit
  • Melembutkan kulit


dan kenyataan ini,


Penyegar SAFI BALQIS Perfect 10 tanpa alkohol dan tidak melekit, mencerah sambil mengetatkan pori pada wajah.



tanpa alkohol tu yang penting sebab kulit muka bui ni jenis yang kering..kalau guna toner yang beralkohol kulit akan menjadi semakin kering..syukur jugaklah bila bui bertukar kepada Safi Balqis kulit muka pun terasa tulus dan mulus jer..rasa2nya Safi Balqis ni lebih serasi dengan kulit muka bui..kalau dulu guna Rania Gold.kulit muka memang ok tapi entah terasa macam melekit2 jer di muka


ehem..ehem..
korang mesti ingat hal lain ni kan..hehe..kalau cinta kepada hubby,alhamdulillah setelah 12 tahun berkahwin cinta bui pada hubby tetap hangat sehangat Hot FM..hihihi..


Take Care..♥..

Saturday, November 17, 2012

HH Ajak Kenal Blogger Baru

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

pepagi sabtu dengan hujan yang renyai2 macam ni tetiba dapat hidayah pulak nak join segmen..lagipun tengah boring tahap cicak tokek sebab hubby bui obertime pulak ari ni..huh,baru nak peluk ketat2 kan..oopsss 18sx sudaaa...hikssss


orite..enap with the intro..now..terus ke tujuan utama..memula,copy paste dulu syarat2 penganjur..kat bawah lepas gambar..




  • Buat entri dengan tajuk: HH Ajak Kenal Blogger Baru
  • Entri tersebut mesti ceritakan mengenai tujuan anda berblog, apa yang anda tulis dalam blog, sejak bila anda berblog dan apa jua yang ada kaitan dengan blog anda .... tak perlu letak citer artis lepak blog anda atau anda sebenarnya seorang selebriti .. tu tak perlu. Cukup hanya cerita anda sebagai blogger dan blog anda sahaja ye. Tak lebih dari 100 patah perkataan ... sapa lebih .... HH akan sebat dengan bulu ayam togel!.
  • Pastikan paparan ini diletakkan di blog anda itu dan link ke entri ini:


ok,now story time..^_^

ekceli kan bui mula2 berblog pada 2009 adalah untuk menjual barang2 preloved (sebab tu kalau korang terperasan nama blog bui yang sebenar2 nya adalah http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/ tapi sebab dah boring menjual2 ni, bui mula menulis pasal apa2 jer yang terlintas dalam fikiran bui..antaranya tentang diri bui sendiri, tentang anak2 bui,tentang hubby bui dan tentang orang disekeliling bui..senang cerita blog bui sekarang adalah seperti tagline kat header iaitu PERKONGSIAN CERITA & PENGALAMAN HIDUP..

ok,siap sudah..syabas buat diri sendiri sebab telah berjaya buat entry ini..hahaha..yang dah baca,jangan lupa LIKE yer..lap u bebeh..eh,lupa..sesiapa yang nak join jugak KLIK LA KAT SITOK..hehe


Take Care..♥..

Friday, November 16, 2012

Alhamdulillah..Cek Nuffnang Dah Sampai

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

setelah hampir 1 purnama (bersamaan dengan 1 bulan kot..hehehe) menunggu akhirnya apa yang ditunggu2 akhirnya tiba jua..


dan inilah dia bui persembahkan cek Nuffnang bui yang pertama..alhamdulillah,ada jugak rejekiii berblogging..terima kasih Nuffnang,lop u foreber n eber..hikssss




tetttt..kantoi sudah nama sebenar bui..
sila jangan kutuk sebab bui tau nama bui tu klasik yang amat...hehe..


dan jumlah terpaksa dirahsiakan untuk mengelakkan ada yang mintak belanja..hahaha..


ekceli cek ni dah sampai minggu lepas,tapi macam biasalah bui ni,
kalau buat entry,selalu entry ketinggalan 'belon' kan..^_^..
so korang faham2 lah yer


dan,dan..dan syukur alhamdulillah BE datang lagi..
yahooooo..now,ada 4 BE tengah running..


Microsoft Windows 8,Colgate Palmolive Slim,Talentcorp Talent Fair,Maxis Wireless Broadband 


kalau jumpa iklan ni,sila klik..^_^..gurau jer!


Take Care..♥..

Wednesday, November 14, 2012

Gambar Konvokesyen Anak-Anak

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

entry lom basi lagikan sebab konvo anak2 adalah pada 7.11 dan hari ini baru 14.11,kira seminggu terlewat..hehe..kalau makanan memang tak boleh makan lagi dah tapi ini gambar2 jer so boley excuse la yer..^_^


ni gambar masa nak pergi..sekitar 7.30 pagi..cerah the sky kan..hehehe



pas masuk,kalau takder ni di haremkan masuk dalam dewan



terpegun seketika dengan candeliar dalam dewan,terus snap gambar



the suasana dalam dewan..sebab bui dengan adik lewat sampai,
jadi tak dapat tempat duduk kat depan sana..huhu..padan muka



adik bui,Sheila pengganti hubby bui


dapat jambangan bear


pose bersama mak ngah


fotoshoot with cupcake..^_^


athirah dengan cupcake nya



firhan adib yang comel mcm bear..hehe


 dalam perjalanan balik..see the awan,nice kan..


k,hari ni cuma sesi untuk tengok gambar jer..bui takder mood nak membebebebebel sebab banyak kereja..hehe..babaiii


Take Care..♥..

Tuesday, November 13, 2012

Nuffnang Invite Bui..

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


intro...

SELAMAT MENYAMBUT HARI DEEPAVALI BUAT SEMUA KAUM INDIA (ada ker kaum india baca blog bui ni..harap2 ada lah hendaknya..hehe..) DAN SELAMAT BERCUTI UMUM BUAT SEMUA WARGA SEMENANJUNG (jelessss taww sebab kami dekat Sarawak takder public holiday ponnn..uhukssss..)


isi kandungan..^_^

oh,bestnya dapat jemputan dari pihak Nuffnang..terasa diri ku ini begitu berharga..terasa diri ini penting di mata mereka...(berangan jap..hihihi) hek eleh,macam lah bui sorang yang dapat jemputan kan..hahaha..


korang2 yang dah 'bercinta' dengan Nuffnang confem dapat jugak invitation ini kan..invitation apa..invitation inilah,tengok kat bawah..(lepas gambar)..bui copy,paste jer..senang cerita..^_^





Greetings Samsung Angel, 

We hope this email finds you well! :) Samsung Malaysia is organizing the Smart School for GALAXY Note II and they are extending their invitations to keen Nuffnangers! The Samsung Smart School is a free workshop for Samsung customers to learn about tips and tricks to maximize their mobile experience and is currently available for selected Samsung smartphones and tablets.

This session is specially designed for you to give you an experience of GALAXY Note II’s unique features. Witness the practical use of various functions and tasks.

The GALAXY Note II is a device built to harness everyday creativity in people. Featuring an expansive 5.5-inch display, the smartphone allows people to discover information faster, capture ideas, and express them in an efficient and organised manner. 

Designed to provide an evolution in the mobile experience for people, the GALAXY Note II features a vastly improved S Pen and is running on the latest Android OS – 4.1 Jelly Bean. 

The Samsung product experts will be present to guide you through the session, as well as answer any of your questions regarding the GALAXY Note II.

Details of the event are as follow:

Date: 17 November 2012 (Saturday)
Time: 3.00pm – 4.00pm OR 5.00pm – 6.00pm
Venue: S-043 & 043A Second Floor, Mid Valley Megamall


If you are keen to attend the 3.00pm workshop, kindly submit your details here. If you prefer the 5.00pm workshop, kindly submit your details here instead. 

Deadline for details submission is by 5.00pm, 14 November 2012 (Wednesday)

Looking forward to your response. 

Cheers! 

Darren Low,
Community Executive
Nuffnang Sdn Bhd



tu dia..best kan kalau dapat pergi...kenapalah Nuffnang ni tak bukak opis kat Kuching jugak..ataupun kenapalah bui tak duduk KL sana..kalau 2,2 perkara ini terjadi dah pasti bui takkan tak pergi lah..pasti bui lah orang pertama yang datang..cewahhhh..


dahlah sekarang tengah mengidam2 nak pakai Samsung Galaxy Note 2..terliur habis tengok kemantapan henpon ni...abis tu Samsung Galaxy S2 tu nak letak mana..trade in ler jawabnya..seee,nafsuuuuu semata2..aduyaiii...hehehe


oh,ya..jumaat,sabtu,ahad dan isnin bui tak berapa sihat..demam tiba2 menyerang sampai susah nak bangun..kepala terasa berat sangat,badan pun sakit2..p,sekarang syukur alhamdulillah bui dah sembuh sebab tu dapat update blog..lepas ni bui ronda2 blog korang yer..


Take Care..♥..

Thursday, November 8, 2012

Nak Tiket Wayang "Breaking Dawn 2" Free Tak?

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿




"So the lion fell in love,
And the lamb, well she fell too;
It didn’t take too long before,
One love became two.
Torn between two lovers,
A choice between she must make;
Edward or Jacob she must decide,
Before destiny forever seals her fate.
In white she walked the aisle,
With Edward suited up in pale;
Together they joined hearts,
Then came a baby looking so frail.
A war now silently rages on,
That threatens their loved ones gone;
What will Bella, Edward and Jacob do,
To survive the Breaking Dawn?"


sungguh teruja bui nak tengok kesudahan filem paling bui minati ni..tak sabar nak tunggu 16.11.2012 nanti..kat panggung2 wayang confem penuh dengan orang yang berebut2 nak beli tiket..oh no..


tapi kan pihak NUFFNANG nak bagi 30 tiket free kepada sesiapa yang memberi komen yang best dekat entry dia orang tu..bukan setakat tiket free tapi komen yang paling best akan dapat hadiah lagi

Top 5 Comments
5x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Umbrella
5x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Recycle Cotton Bag
Second Best 5 Comments
5x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Pillow
5x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Recycle Cotton Bag
5 Consolation prizes:
5x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Recycle Cotton Bag
5x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Key Chain


bila dan dimana nak tengok..?


Date: 21 November 2012 (Wednesday)
Time: 9:30pm
Place: Cathay Cineplex, e@Curve


best kan..untung la korang yang tinggal berdekatan dengan tempat tu,
senang2 boleh dapat tiket free..apa macam,berminat tak?


kalau berminat KLIK SINI untuk maklumat lanjut..


dan alhamdulillah,ada lagi rezeki BE dari Nuffnang..




Take Care..♥..

Wednesday, November 7, 2012

Wordless Wednesday # 30

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿





hari ini 7.30 pagi sampai 1.00 petang sibuk sebab menghadiri majlis konvokesyen anak2..hebat anak2 zaman sekarang kan..baru tadika dah ada majlis konvo..fuhhh..^_^


Take Care..♥..

Tuesday, November 6, 2012

PSY Gangnam Style Ada Affair..?

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿

dah lama bui tak buat entry pasal artis/drama korea kan..bukan apa,macam dah hilang mood nak layan korea skang nih..dulu kemain,hebak sana-sini cakap fanatik korea..hahaha..banyaklah ko punya fanatik bui..


minat memang still minat..jambu siot..^_^..tapi apakan daya bui ni bukannya berstatus anak dara yang boleh layan tv 24 jam..banyak komitmen lain yang lebih penting daripada melayan drama korea yang meleret2 panjang episodnya tu..huh


tapi..tapi..tapi..bui nak share dengan korang 1 gosip panas pasal artis korea yang sekarang tengah meletopsssss,siapa lagi PSY ler..si oppa gangnam style..




ntah apa yang dia org tulis sepatah haram pun bui tak faham..cisss

tapi sib baik ada ulasan dalam bahasa inggeris ni,jom sama2 kita baca

"Girls’ Generation‘s YoonA and Psy were just recently swept up in absurd rumors regarding the two’s secret affair.

One Chinese media outlet falsely reported, “Korean singer Psy had an affair with YoonA six months before the release of ‘Gangnam Style.
The media outlet stated, “Psy attended a party held in celebration of preparation for another singer’s album. YoonA was sitting in the corner but as soon as Psy livened up the mood, she developed a favorable impression [of him].
The article continued, “Psy’s wife knew of the affair but kept quiet because she did not want to destroy their family. When YoonA was asked about Psy during the Vivian Westwood fashion show held on the 2nd, she did not give an answer.
On the 5th, in response to the news SM Entertainment stated, “These are nonsensical reports to which it is not worth responding to. We think it is quite regretful to hear. YG Entertainment responded similarly saying, “The information is absurd. We are astonished.
Currently, the article is quickly spreading through other media outlets and social network sites. However, local Chinese residents who have come across the article are just as shocked at the unreliable information, and are criticizing the original media outlet responsible for reporting the false rumor."


sib baik rumor sajakan..kalau berita ni betul tak tau lah macam mana,ye dak..?


Take Care..♥..

Monday, November 5, 2012

Blog Berwajah Baru

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


tetiba rasa nak nyanyi lagu Bara Bere sambil goyang inul pulak pagi ni..miahaha..boleh jugak keluarkan peluh2 jahat kan..imaginasi semata2


confem korang pelik,gi mana ibuk Bui boleh update blog pagi Isnin gini..confem korang ingat bui mengular kan..hihi..ekceli,bui ambik cuti half day sebab nak g bengkel kereta


tapi nanti,nantilah bui story pasal kejahatan kenari bui tu..hiksss


bagus kita cerita sesuatu yang boleh sebabkan dalam hati ada taman kan..kan..apa punya ayat..cissss



tinggal kenangan..babai blog wajah lama..huhu


bagi yang ada jenguk bui semalam taulah bahawasanya blog bui ini telah pun berwajah baru..rata2 yang datang memuji keindahan blog baru bui ni..hahaha..


dan dengan bangganya bui nak bagitau bahawa tukang edit blog secantik ini tak lain tak bukan adalah bukan bui sendiri ( feningggg tak baca ayat ni ) tetapi adalah hasil kreativiti seorang hamba Allah yang sangat kreatif iaitu

..wiwuwiwu..
(cepat2 klik nama dia untuk tengok blog cci yang 100 kali lebih osem dari blog ni)


terima kasih banyak2 kat CCI sebab sudi terima permintaan untuk edit blog bui yang tak seberapanya sebelum ni..sekarang dah cantik sangat blog bui,terasa macam gadis2 remaja pulak..kekeke


kalau korang jeles dengan kecantikan,kekiutan,kehenseman blog bui korang usha jer CCI tu supaya edit blog korang jugak..confem dia nak punya lah..kan CCI kan..hihi


tapi kena bayarlah uiii,takkan CCI nak buat freeeee..bukan nya senang nak edit blog ni..sampai muntah2 angin kalau tak kena dengan caranya..^_^


ok,enapppp..bui nak ke bengkel..ada temujanji dengan mekanik..babaiiii


jangan lupa jenguk kawan bui ni taww..korang followlah dia ea..sepot maaaa


Take Care..♥..

Saturday, November 3, 2012

Blog Akan Berubah Lagi

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


entry ini sangat simpel..taklah simpel tahap gaban,cuma simpel tahap cicak tokek jer..hahaha


juz nak bagitaw satu rahsia kerajaan ni (kerajaan bui ler..)


lepas ni bui mungkin akan ubah wajah blog bui ni lagi..kali ni bui gunakan khidmat seorang blogger yang sangat kreatif..tak sabar bui nak tengok hasil kerja dia..^_^


pasti korang jeles nanti..pasti..^_^


k,bui nak g tengok wayang ni..sementara tu boleh tak kalau korang tolong bui klik link kat bawah..plissss..^_^




Take Care..♥..

Thursday, November 1, 2012

Segmen Tamat / 5 Blogger Yang Bertuah Adalah...

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera ✿


fuhhh..setelah 22 hari bersegmen ( 19.10 hingga 30.10 ) akhirnya segmen bui ditutup dengan rasminya 2 hari lepas..sebarang penyertaan selepas ini tidak akan dilayan..waseh,ganas habisss...^_^


alhamdulillah,sepanjang 22 hari bui bukak segmen sebanyak 101 penyertaan telah bui terima dari blogger di serata Malaysia..


bersyukur sangat sebab ramai yang sudi bagi sokongan pada bui dan sebagai membalas jasa dan budi baik korang bui akan memberikan 5 hadiah misteri untuk 5 blogger bertuah yang telah join segmen itu


orite..sekarang adalah masa untuk bui mengumumkan siapakah 5 blogger yang bertuah itu..jeng..jeng..jeng..lets cekidaut bebeh..cehh


nombor2 yang bertuah ini adalah 100% pilihan/cabutan dari anak2 bui yer..mula2 bui nak Athirah jer yang cabutkan tapi Firhan pulak taknak kalah..dia nak cabut jugak..jadi bui selang seli kan giliran dia orang,dan inilah hasilnya..hehe




yang bertuah tu bui ucapkan tahniah dan yang tak bertuah tu jangan sedih2 ok..mungkin rezeki korang takder buat masa ni..manalah tau masa akan datang turn korang pulak..

dan 5 blogger yang tersenarai di atas sila bagi detail seperti kat bawah ke akaun email bui :- idzrarynproperty@gmail.com


NAMA
ALAMAT
NO TELEFON
EMAIL


bui akan poskan 'hadiah misteri' secepat yang mungkin..hadiah tu pulak janganlah korang harapkan yang mahal2 pulak..huhu..cuma barang yang boleh dijadikan kenangan nanti..^_^


Take Care..♥..