Thursday, July 14, 2011

Entry Menunjuk-Nunjuk

weeee...tu dia,hari ni bui nak buat entry menunjuk2 boleh?..sekali sekala apa salahnya kan..so,korang layan jer lah..hehe....sabtu lepas bui g jalan2 ngan hubby & anak2..niat di hati nak bawak hubby & firhan (anak lelaki bui) g gunting rambut..sebelum pergi gunting rambut tu,kami singgah kat kedai buku dulu sebab nak beli pensil warna baru untuk firhan..pensil warna dia dah ada sebenarnya cuma hari ahad ni tadi,dia ada pertandingan mewarna dan sukaneka tabika dia orang..nak bagi firhan ni semangat 'berjuang'..jadi bui belikan dia pensil warna yang baru..mana tauu,berkat pensil warna baru firhan menang..hehehe

pensil warna baru firhan..hehe
dalam sibuk2 cari pensil warna yang sesuai..tiba2...........mata bui terpandang satu buku............buku cerita,novellah tu..bui hantu novel taww..tapi semenjak dua menjak ni,ada kurang sikitlah membeli..takde masa nak membaca...almaklum sibuk..tapi x tau sibuk apa..haha..nak tau novel apa yang bui jumpa......

masih bau kedai lagi ni..*_*
novel KASIH YANG SUCI....terus bui sambar bawak pergi kaunter...hubby hanya mengeleng2 kan kepala tengok harga novel lagi mahal dari harga pensil warna anak..bui buat dun no jer,minat punya pasal..mahal belakang kira..kat kuching harga novel tu Rm22.90..tak tau pulak dekat tempat korang...

akhirnya dapat jugak bui memiliki novel pujaan ramai ni..agak2 nya mesti dia orang buat percetakan semula banyak2 kot,sebab dekat novel ni ada tercetak adaptasi drama Nora Elena..fuhhh,kaya lah penulis Meen Zulaikha ni kan..mesti banyak dapat royalti..

masa bui tulis entry ni,bui dah baca sampai muka surat 18..baru sikit tapi memang best lah dia punya permulaan cerita ni..teruja nak baca sampai habis..bui kalau baca novel,satu hari pun boleh selesai..hihi..sekian dulu entry menunjuk2..hehehe..sila jangan jelesssss..*_*

sapa2 nak donlod drama ni,
(mana taww aritu ada episod yang terlepaskan..)
boleh klik SINI..bui tolong promote jer..

20 comments:

H.J said...

baca slow je cik bui..hayati sampai lentok.haha

ajumohit said...

wahh suke2, satu suke kaler utk firhan tu hehehe, satu lagik novel tu...wahhh pehni menjiwang lar baca novel hehehe

rara pinkmafia said...

heeeee novel lame rara tak abes2 ag.

sHi Ma said...

pensel kalor mmg lah murah ckp ngn hubby ye, hehehe....

best novel tue, lain dari drama tau, baca jgn terikut2 ngn drama nnti xberapa nk feeling... (",)

Niena Pengembara Ilahi said...

wah.. bui minat novel ea.. erm.. nanti tggu sesuatu tau !:D

syiela said...

peminat novel juga ke... feeling nanti jgn smpai lupa keadaan sekeliling :)

aanie said...

oo..bui duk kuching ek...

sy pun dah lama x baca novel...xde masa...

littleworld said...

heheh..best owh.kmk dah download juak.mala jak nangga.x lejuk2.

harrazdani said...

best ker novel2 cinta ni bui....;)

Anum said...

sama la sis minat kita
anum kadang2 pergi kedai buku nak beli buku study, last2 duk menempek baca novel dan sambar novel..
hahhahahha

Acik said...

selamat baca novel. acik pun nak cari novel gak ler ... :)

Syuxer said...

selamat membaca novel..:)..

cik pip said...

pip kalau buku novel xbagi org lipat2..nanti kena cubit..hahaha:P

Mya said...

nti nk cr gak la novel ni =)))

[sutera kasih] said...

eeeeeeee kt cne ktk beli ya kak bui??kmk mok novel ya juakk ehh hehe

[sutera kasih] said...

eeeeeeee kt cne ktk beli ya kak bui??kmk mok novel ya juakk ehh hehe

alif haris said...

selamat bernovelan .. haha ^^

alif tak minat sgt r bace novel .. nnt ngntuk haha

Fathiah Hamim said...

teringin jugak nak baca novel hehe

Azhafizah[フィザ] said...

kaler luna tu packing baru ke kak?ke sane macam lain je?bukan selalu warne merah ke?Fiza tak sempat lagi nak membeli novel tu..ade lagi ke kak?

Bui Junaidi said...

hj..mmg sampai lentok pun..*_*

aju..mmg jiwang abis novel ni

rara..kenapa x abis,meh bagi kak bui..biar kak bui habiskan..hehe

shima..ha,ah..mmg totally lain dr drama kat tv tu,tp kak bui asek terbayangkan aaron aziz dgn siti saleha jer taww..

niena..tggu apa tu..*_*

syiela..hubby bui sll kata,kalau dh baca novel,semua lupa..hahaha

aanie..ha,ah..bui org kuching

littleworld..kmk xda download cerita tok tp tgh gago download cerita korea jak..hihi

harraz..mmg best,tp bagi pompuan jer kot sbb lelaki jrg minat baca2 novel ni

anum..ye lah,takleh tahan godaan kalau tengok novel kan..mesti nk beli

acik..tengs..

syuxer..tengs jugak

cik pip..jgn cubit,sepit jer..hehe

mya..cari kat kuching,byk..hehe

sutera..carik ktk rah kedei buku area matang tok,ada..banyak..hehe

aliff..lelaki mmg tak minat baca novel pun..hihi

fathiah..try lah baca..best taww..layannnn

fiza..sebab tu kak bui beli sbb sll tengok warna merah jerkan..kat kuching ader byk..tp tengok tempat jugak kot..kalau area bandar mayb dh takder lagi..kalau dekat kedai2 runcit mayb ader jual..